Szeptemberben ismét lesz Gallery Weekend

MTI

2023.08.12. 11:55

Tizenkét fővárosi kortárs galéria kiállításai, ingyenes rendhagyó galériatúrák és tárlatvezetések várják a látogatókat.

"Egybefonva - A kapcsolódás dimenziói" mottóval rendezik meg idén a Gallery Weekend Budapestet, amelyen tizenkét fővárosi kortárs galéria kiállításai, ingyenes rendhagyó galériatúrák és tárlatvezetések várják a látogatókat Budapesten szeptember 15-én és 16-án.

A Kortárs Galériák Egyesülete immár nyolcadik alkalommal rendezi meg az eseménysorozatot, amelynek első napján kiállításmegnyitókra, másnap pedig ingyenes galériatúrákra, tárlatvezetésekre hívják a látogatókat.

A szervezők közleménye szerint idén a Deák Erika Galéria, az Einspach Fine Art & Photography, az acb Galéria, a Horizont Galéria, a Kisterem Galéria, az Inda Galéria, a Knoll Galéria Budapest, a Molnár Ani Galéria, a TOBE Gallery, a Várfok Galéria, a Vintage Galéria és a Viltin Galéria várja a közönséget.

Az idei Gallery Weekend célja, hogy a művészet eszközeivel hangsúlyozza "a kapcsolódás erejét, az egybefonódást" - idézi a közlemény Tallér Ágnest, a Kortárs Galériák Egyesületének elnökét, aki hozzátette: a programban résztvevő galériák kiállításai is a kapcsolatokat, az egységélményt és azok dimenzióit mutatják be.

A galériatúrákra és a tárlatvezetésekre előzetes bejelentkezés szükséges. További információk a galleryweekendbudapest.com oldalon érhetők el.

.