Díjnyertes filmeket láthat a közönség novemberben az olasz filmfesztiválon

MTI

2023.10.18. 11:58

November 4. és 12. között rendezik meg Budapesten a MittelCinemaFest olasz filmfesztivált, amelyen 12 friss olasz filmet, köztük több fesztiválsikert mutatnak be a magyar közönségnek a Puskin és a Tabán moziban.

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittá közös rendezvényén a kortárs olasz filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A 21. Olasz Filmfesztivál egyik legerőteljesebb alkotása Edoardo De Angelis rendezésében A parancsnok (Comandante), amely egy valós, 2. világháborús eseményt dolgoz fel.

A furcsaság (La Stranezza) című film a Nobel-díjas olasz drámaíró, Pirandello életének egy momentumát meséli el. A film rendezője, Roberto Andó a történetért idén megkapta a legjobb rendezőnek járó olasz Arany Glóbusz díjat. Az alkotás az Olasz Filmművészeti Akadémiától további négy David di Donatello-díjat is kapott, amely az egyik legjelentősebb olasz filmművészeti elismerés.

Vetítik többek közt a 84 éves Marco Bellocchio Elrabolták (Rapito) című drámáját is, amelyet a legjobb filmnek járó Arany Glóbusz díjjal jutalmazta idén, és meg lehet majd nézni a Velencei Filmfesztiválon ebben az évben kitüntetett Seholsincs ország (Invelle) című animációt is, amely három lány történetét meséli el három különböző időszakban. A közlemény szerint a programban szerepel még Alice Rohrwacher A kiméra (La Chimera) című alkotása, Josh O'Connor és Isabella Rossellini főszereplésével.

.