Még három hétig lehet felvételeket beküldeni a Magyarország 365 fotópályázatra

MTI

2023.10.05. 15:25

Könnyítettek a feltételeken.

Még három hétig lehet pályázni a Magyarország 365 fotópályázatra - közölte a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Kaiser Ottó kiemelte, hogy a szervezők egyetlen jó fotográfiáról sem szeretnének lemaradni, ezért könnyítettek a feltételeken: a képek felbontásának alsó határértékét eltörlik, immáron csak a felső határértéket, a 20 megabájtot kell figyelembe venni a pályázatra való jelentkezés során.

A zsűrielnök elmondta, hogy a pályázati időszak felén túljutva a beérkezett képekből az derül ki, hogy a pályázók nagyon szívesen használják ki az öt kategória nyújtotta lehetőségeket.

"A pályázatot öt éve indítottuk el annak reményében, hogy megtaláljuk Magyarország legszebb fotóit. Szeretnénk, ha a képek a hazaszeretetről szólnának" - fogalmazott a zsűri elnöke.

Kaiser Ottó emlékeztetett arra, hogy 2019-ben három kategóriában és öttagú zsűrivel indult útjára a pályázat. Az idei évben már öt - a Természet, a Táj és az Építészet mellett Portré és közösségi események, valamint Streetfotó - kategóriában várják a professzionális és amatőr fotográfusok felvételeit - tette hozzá.

A kategóriagyőztesek díja nettó 2 millió forint, a második helyezetteket 1 millió forintos, a harmadik helyezetteket 500 ezer forintos díjjal jutalmazzák - emlékeztetett a zsűri elnöke.

Még három hétig, október 23. éjfélig lehet képeket beküldeni a felvételeket a fotopalyazat.mo.365.hu weboldalra - hangsúlyozta Kaiser Ottó.

A korábbi öttagú - Kaiser Ottó fotográfus, zsűrielnök; Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus; Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja; Potyó Imre környezetkutató, természetfotós, a 2020-as pályázat díjazottja és Rizsavi Tamás fotográfus, a 2021-es pályázat közönségdíjasa - zsűri idén Szalontai Ábel fotográfussal, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusával, valamint Kurucz Árpáddal, a Magyar Nemzet és a Magyar Kultúra Magazin fotográfusával bővül.

.