Kiemelt műsorsávban lép fel Azahriah a Sziget nagyszínpadán

MTI

2024.02.03. 17:57

Minden extrával megspékelt koncerttel tér vissza a Szigetre.

Kiemelt műsorsávban lép fel Azahriah a Sziget nagyszínpadán augusztus 8-án - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közleményben kiemelik, hogy majd tíz éve nem lépett fel a nagyszínpad esti műsorsávjaiban hazai előadó a Szigeten. Az idén augusztus 8-án azonban Azahriah kiemelt előadóként, az aznapi záróprodukciót megelőző időben, egy "minden extrával megspékelt" koncerttel tér vissza újra a Szabadság Szigetének nemzetközi porondjára - írják.

Mint felidézik, Azahriah 2022-ben mutatkozott be a Sziget közönségének. Mára Magyarország leghallgatottabb előadója, hatalmas rajongótáborral, és a telt házas hazai koncertek sora mellett túl van már egy sikeres európai turnén is.

A közleményben Kádár Tamást, a Sziget főszervezőjét idézik, aki kiemelte: a Sziget mindig különös hangsúlyt fektetett a hazai előadók különleges produkcióinak bemutatására a fesztivál szinte összes színpadán, de a nagyszínpad esti sávjaiba - a közönség kívánságlistája alapján - jellemzően nemzetközi előadókat szoktak meghívni.

Kiemelte: Azahriah tehetsége, eddigi sikerszériája és elképesztő rajongótábora most az élbolyba tolt egy olyan magyar sztárt, aki méltán foglal helyet a nagyszínpad kiemelt sávjában. "Az pedig külön öröm számunkra, ha magyar előadók nemzetközi ismertségégének növelését segíthetjük" - mondta a Sziget főszervezője.

A közleményben kiemelik: bár a Szigetre napijegyek egyelőre még nem kaphatók, az erre a koncertnapra szóló jegyeket már megvehetik Azahriah rajongói.

A produkció MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Azahriah a májusi Sopron Feszttel (május 18.) kezdi meg az idei fesztiválszezont, ezután a siófoki Plázs (július 6.), az EFOTT (július 13.) és a Campus Fesztivál (július 25.) következik.

Az augusztus 8-i Sziget-fellépés után a hónap végén Zamárdiba a Strand Fesztiválon (augusztus 24.), majd Szegeden, a Coca-Cola SZIN fesztiválon (augusztus 31.) ad koncertet.

.