Századik alkalommal látható A diktátor a Vígszínházban

MTI

2024.03.25. 13:37

Az emblematikus filmből készült zenés színpadi átiratot ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével láthatja a közönség hétfőn.

A Vígszínházban 2018 októberében mutatták be a Chaplin-család engedélyével létrejött előadást. A mű színpadi változatát Vecsei H. Miklós és Vörös Róbert mellett a produkciót rendező Eszenyi Enikő jegyzi.

A közleményben kiemelik, hogy egy legendás filmet feldolgozni mindig nagy kockázattal jár, de az előadás népszerűsége - eddig csaknem 100 ezren látták - azt mutatja, ez a változat képes humorral, mégis empátiával mesélni a hatalom természetéről és az áldozatok világáról.

A diktátorban beugrásokkal együtt az elmúlt években 30 színész és 20 táncos lépett színpara. A 100. előadás főbb szerepeiben ifj. Vidnyánszky Attila, Wunderlich József, Hajduk Károly, Szilágyi Csenge és Lukács Sándor lesz látható.

A közleményben ifj. Vidnyánszky Attilát idézik, aki kiemelte: büszke erre a 100 előadásra. "Először is azért, mert a főpróba előtt nem gondoltam volna, hogy ebből egyáltalán bemutató lesz, másodszor azért, mert az egész színházat igénybevevő csapatmunkáról van szó, harmadrészt pedig azért, mert sikerült fejlődni, újrafogalmazni ezalatt a pár év alatt a darabot" - mondta.

Elmondta: a mozgások és a rengeteg öltözés miatt az egész csapatnak megterhelő az előadás. Komoly felkészülést igényel fizikailag is. Van úgy, hogy három réteg ruhában kell görkorizni, mégis azok közé a darabok közé tartozik, amit öröm játszani, egy nap akár háromszor is - tette hozzá.

.