Nyolc bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház

MTI

2024.05.09. 20:01

Dátumok és a program.

Nyolc bemutatót tervez a 2024-2025-ös évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház, ebből hatot tekinthetnek meg azok, akik bérletet váltanak és kettő lesz bérleten kívüli premier - jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Szabó Tibor közölte: október 4-én Moliére, A fösvény című komédiáját állítják színpadra Telihay Péter rendezésében. Október 18-án Pirandello Hat szereplő szerzőt keres című színművét mutatják be, a még egyetemi hallgató Kondákor Ajsa Panka rendezésében, december 13-án pedig Tracy Letts Augusztus Oklahomában című színművét láthatja a szombathelyi közönség, Alföldi Róbert rendezésében. A darab női főszerepét vendégként Kis Mari játssza.

Február 7-én Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben című zenés vígjátékát mutatják be Halasi Dániel rendezésében, március 28-án Neil Simon Furcsa pár című komédiája kerül színre Béres Attila rendezésében, május 4-én Mikszáth Kálmánnak A Noszthy fiú esete Tóth Marival című művét láthatja a közönség Horváth Csaba rendezésében.

Bérleten kívül idén augusztus 15-én a Karneválszínház keretében mutatják be Vinnai Andrásnak a Szombathelyi Szórakoztató Szupergála címet viselő "helyi érdekű zenés sóműsorát" a szerző rendezésében, és ugyancsak bérleten kívüli bemutatóként a Stúdiószínpadon lesz látható még ősszel a Flóra című dokumentumdráma Sipos László rendezésében.

A jövő évad programját ismertető sajtótájékoztatón, Horváth Soma (Éljen Szombathely!), a város kultúráért is felelős alpolgármestere a leköszönő önkormányzati testület nevében megköszönte a Weöres Sándor Színház társulatának az elmúlt öt évben "magas művészi színvonalon" végzett munkáját.

Mindezt jelezik azok a szakmai fórumokon, művészeti fesztiválokon nyert díjak is, amelyeket az elmúlt években elnyertek a színház művészei, vagy az általuk létrehozott színházi produkciók, művészeti alkotások - mondta.

Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója a jelenleg még zajló évadot "zökkenőmentesnek és sikeresnek" nevezte, ami szavai szerint a koronavírus-járvány és az azt követő energiaválság után önmagában örömtelinek mondható és értékelendő.

A direktor bejelentette: az évad végén távozik a társulatból Antal D. Csaba, aki saját döntése alapján új bemutatókban nem vesz részt, de a még repertoáron maradó előadásokban vitt szerepét továbbra is eljátssza. Érkezik a társulathoz egy fiatal művész, Kuttner Bálint, akit vendégként a Pál Utcai Fiúk és a Kutyabaj című darabban már megismerhetett a szombathelyi közönség.

.