A Centrál Színház nyárra ismét Szigligetre költözik

MTI

2024.07.07. 13:02

Július 30. és augusztus 20. között a Centrál Színház két Molnár Ferenc-darabbal várja a közönséget a Szigliget Várudvarba: a Delila és a Játék a kastélyban című előadás is látható lesz.

Július 30-tól augusztus 4-ig, esténként 21 órától a Delila lesz műsoron, Balsai Móni, Magyar Attila, Stohl András és Trokán Nóra főszereplésével.

A darab története szerint Virág úr, a vidéki csárda tulajdonosa, miután nagy összeget nyert a lottón felkelti Ilonka, a cukrászlány érdeklődését. Így felesége, Marianne, a démoni Delilához hasonlóan kénytelen cselekedni, bevetve a női rafinéria teljes arzenálját, hogy megmentse házasságát - olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, a Delila Molnár Ferenc háború előtti utolsó vígszínházi bemutatója volt. Akkor Mariannét Molnár harmadik felesége, a nála 24 évvel fiatalabb Darvas Lili alakította, Virág urat Somlay Artúr formálta meg, a csábító pincérlány Muráti Lili volt, a csapos szerepében Mály Gerő tűnt fel, a vőlegényt pedig kezdő színészként Básti Lajos alakította.

A közleményben Balsai Mónit idézik, aki elmondta: "A Delila igazi női darab, a nőt ünnepli, miközben a férfiaknak is izgalmas lehetőséget kínál arra, hogy kicsit belelássanak a női lélekbe".

Az előadás a következő évadban már nem szerepel a Centrál Színház műsorán, Szigligeten hat előadást láthat a közönség.

Augusztus 13. és 20. között Molnár Ferenc egyik leghíresebb darabja, a Játék a kastélyban lesz látható Alföldi Róbert, László Zsolt, Balla Eszter, Puskás Samu és Schmied Zoltán főszereplésével.

A közleményben Puskás Tamást, az előadás rendezőjét idézik, aki elmondta: Molnár Ferenc színházi pályája csúcsán, 48 évesen, már világhírű szerzőként írta ezt a darabot, amely vallomás a színház hatalmáról. "Banálisnak tűnhet ez az édes játék, azonban túlzás nélkül állítom, hogy a darab finoman csiszolt gyémánt. Arról mesél, hogy a színház ugyan nem tudja megváltoztatni az életünket, de képes elhitetni velünk egy szebb valóságot" - vallja Puskás Tamás.

.