Lesz ételérzékenyekre szabott kínálat és a legtöbb helyen gyermekmenü is, emellett külön gyerekprogramok, valamint interaktív főzőshow-k is várják a látogatókat.
Kilencedik alkalommal rendezik meg a Debrecziner Gourmet Fesztivált a nagyerdei Békás-tó környékén június 13-15. között - jelentették be a szervezők a helyszínen sajtótájékoztatón pénteken.
Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere elmondta, a gourmet fesztiválon 23 neves hazai étterem mutatkozik be, és az ország legismertebb séfjei, köztük Michelin-csillagos séfek főznek majd.
Hozzátette: évről évre nagy érdeklődés kíséri a rendezvényt, pedig "nem könnyű megmozdítani az ország legjobb gasztroműhelyeit".
Dobos Zita, a fesztiválokat szervező Főnix Kft. igazgatója kiemelte, hogy felállítanak egy konténerkonyhát a Nagyerdőben, ahol a séfek látványfőzéssel és kóstolóval várják majd az érdeklődőket.
Azt mondta, a fesztivál az idén a filmes ételek köré szerveződik, így ikonikus filmekből ismert ételek is készülnek majd a Békás-tó partján. Példaként említette Bilbó tökéletesre sült füstös pisztrángját a Végállomás Bisztró & Wine tálalásában, a Dobd vissza, Bendegúz szilvás gombócot mandulás mousse-szal a Talu étteremtől, a Harry pohárkrém desszertjét és a vajsör panna cottát a Freedom Restaurant & Skybar készítésében, de lesz a kínálatban a Szindbád című filmből ismert velőscsont is.
A gourmet fesztiválra tavaly csaknem hatezren látogattak el, az idén még sokszínűbb kínálattal várják a közönséget - fűzte hozzá az igazgató.
A szervezők célja, hogy senki ne maradjon ki a gourmet élményből, így lesz ételérzékenyekre szabott kínálat és a legtöbb helyen gyermekmenü is, emellett külön gyerekprogramok, valamint interaktív főzőshow-k is várják a látogatókat - jelezte Dobos Zita.
A kulináris élményeket minden este élőzenei koncertek teszik teljessé: június 13-án a Wolf Kati Band, 14-én a Tóth Vera Band, 15-én Bolyki Balázs és a B4 lépnek a közönség elé - hangzott el a sajtótájékoztatón.