A soproni Ligneum lett az év ökoturisztikai látogatóközpontja

2013.09.27. 15:07

    A díjakat pénteken Rácz András, a VM, Horváth Viktória, az NGM helyettes államtitkára és Denéné Tóth Marianna, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adta át.

A soproni Ligneum, a Nyugat-magyarországi Egyetem látogatóközpontja nyerte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), a nemzetgazdasági tárca (NGM) és a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) által meghirdetett, Az év ökoturisztikai létesítménye 2013 pályázatot a látogatóközpont kategóriában, míg a tanösvények közül a csopaki Pele-körút nyert.    A turizmus világnapján rendezett díjátadón Rácz András elmondta, hogy 552 ökoturisztikai szolgáltatást nyújtó létesítmény működik az országban, ezek több mint felét a tíz nemzeti park igazgatóságai működtetik. A látogatók száma évente 1,3 millió.

    Horváth Viktória, a több terméket - a természet bemutatását, vendéglátást, szálláshelyet - kínálók együttműködésére hívta fel a figyelmet.

    Denéné Tóth Marianna pedig az ökoturisztikai létesítmények látogató-, illetve családbarát jellegét emelte ki.

    A Ligneum Látogatóközpontot a Nyugat-magyarországi Egyetem üzemelteti, az erdő és a fa világát hozza a látogatók elé. A Pele-körút a kertvárosi lakókörnyezet élővilágát mutatja be.

    Díjazott volt még a kölkedi Fehér Gólya Múzeum, a celldömölki Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont, továbbá a békéscsabai Lischka Lipót és az őriszentpéteri Rezgőnyár tanösvény is.
.