Fedezd fel Barcelona kevésbé ismert arcát!

2016.09.15. 12:34

Spanyolországba a világ minden tájáról rengeteg turista érkezik, s nem csak a spanyol Riviéra lélegzetelállító tájainak köszönheti ezt.

Történelmi és kulturális látnivalói messze földön híresek, s az olyan különleges városok, mint Barcelona, szintén töretlen népszerűségnek örvendenek.

Spanyolország második legnagyobb városa, Barcelona, a világ egyik legizgalmasabb metropolisza, hiszen a katalán város olyan építészeti csodákkal várja az oda érkezőket, melyek valóban mindenki bakancslistáján helyet kell, hogy kapjanak. A modernizmus és a 20. századi avantgarde fővárosában Antoni Gaudi számos életművének lehetünk szemtanúi, és a Güell Park éppen úgy elvarázsolja a turistákat, mint a Csontok Háza, vagy a La Sagrada Família. A szintén Gaudi tervezte Ciutadella Park mesébe illő környezetet ígér, de a tüzes ritmusok és a fenséges tengeri étkek is garantáltak Barcelona városában. De vajon mi a helyzet akkor, ha szeretnénk felfedezni Barcelona kevésbé ismert arcát, és bepillantanánk a világhírű látnivalókon túl is a város életébe? Barcelonai szállás keresés alkalmával érdemes előre összeállítani a felkeresendők listáját, hiszen a legnagyobb nevezetességeken túl is rengeteg apró, ám annál nagyobb élményt nyújtó látnivalóval büszkélkedhet a spanyol város.

Művészeti kávézók szerte a városban

A művészetek és a kulináris élmények kettősét találhatjuk meg azokban a városszerte itt-ott fellelhető kávézókban, melyek a város rejtett kincseit kutatók kedvenc helyei közé tartoznak. A friss sütemények, az illatos kávék és a sós finomságok mellett zenét hallgathatsz vagy különféle művészeti alkotásokban gyönyörködhetsz, ezzel még teljesebbé téve a barcelonai élményt.

A macskák kertje

Igazán szívmelengető érzés járja át azokat, akik a gyakran csak „Macskák kertjeként” ismert állatotthont felkeresik. A sokféle, gondosan ápolt macska örökbefogadóra vár, de addig is napsütötte padokon és kényelmes házikókban gömbölyödnek össze a kis szőrmókok. A városban járó turisták gyakran nem is gondolják, hogy efféle kedves, emberközeli létesítmények is helyet kapnak a hatalmas metropolisz szívében.

Guinardo Park páratlan látvánnyal

Ha Barcelona neve kerül szóba, akkor a legtöbben azonnal a Güell Parkra asszociálnak. A város azonban rendelkezik egy olyan helyszínnel is, mely nem csak fenséges kilátást biztosít a nagyvárosra, hanem rengeteg zöld területtel is rendelkezik. Nem más ez, mint a Guinardo Park, ahol magas fenyőfák árnyékában pihenhetjük ki a városnézés fáradalmait.

Barcelonai bolhapiac, ahol kincsekre bukkanni

A bolhapiacok iránt sokan rajonganak, hiszen igazi kincsekkel lehet hazatérni, ráadásul rendkívül kedvező áron szerezhetünk be vintage holmikat. Hétvégenként Barcelonában is megtalálható a Barcelona Vintage Market, ahol nem csak lakberendezési holmikkal és ruhákkal találkozhatunk, hanem fenséges ételeket is megkóstolhatunk. Ne feledd, ami valaki számára kacat, másnak igazi kincs lehet! Barcelonában járva ne hagyd ki a bolhapiac kínálta lehetőségeket!

A város gótikus negyede

Érdemes a városnézés során olyan helyszíneket is felkeresned, amelyek már önmagukban, hangulatuknál fogva is igazi élményt jelentenek. Tipikusan ilyen a gótikus negyed, mely tulajdonképpen Barcelona óvárosának központi része. A középkori épületek mellett római kori városfal maradványaival is találkozhatsz, sőt, a kanyargós, terekbe nyíló utcák egyfajta középkori atmoszférát kölcsönöznek ennek a területnek. A meglepetések itt még nem értek véget, ugyanis a kis utcácskák között itt-ott képtárakkal, templomokkal, egy-egy palotával vagy remek kávézóval találkozhatsz. Unatkozni tehát biztosan nem fogsz akkor sem, ha nem a legnagyobb turistacsalogató épületek környékén kalandozol. Barcelona hatalmas mérete ellenére is képes bájos, emberközeli arcát megmutatni. 

.