LMP: Mikor lesz állatmenhely Szombathelyen?

2012.08.16. 14:41

 Az Az LMP Szombathelyi Csoportja közleményt juttatott el szerkesztőségünknek Hontalan Állatok Világnapjával kapcsolatban. Mi meg közöljük.

Az Az LMP Szombathelyi Csoportja közleményt juttatott el szerkesztőségünknek Hontalan Állatok Világnapjával kapcsolatban. Mi meg közöljük.

Augusztus 16-a a Hontalan Állatok Világnapja, mely jó alkalom arra, hogy megtudjuk, mikor lesz hajlandó végre a szombathelyi városvezetés telephelyet biztosítani a Kutyamenhely Alapítványnak?

Egy Egyesült Államokból induló kezdeményezésre 1992-től tartják meg világszerte a Hontalan Állatok Világnapját. A kezdeményezők célja az volt, hogy kóborállatok menhelyen való elhelyezésére, a menhelyekről történő örökbefogadás fontosságára felhívják a figyelmet.

Az első világnap megtartását követő évben, 1993-ban alapította meg Szombathely Megyei Jogú Város a Kutyamenhely Alapítványt, azzal a céllal, hogy létrehozzon és működtessen egy olyan átmeneti állatotthont, ahol a gazdátlan, kóbor állatok örökbefogadásukig biztonságban élhetnek.

Az alapítvány céljai a mai napig nem valósultak meg. Jelen ciklusban több alkalommal is foglalkozott a közgyűlés egy, az alapítvánnyal kötendő megállapodással, azonban a szerződés nem került aláírásra, a városvezetés pedig láthatóan nem kíván a dologgal érdemben foglalkozni: legutóbb a közgyűlés napirendjéről is levették az ezzel kapcsolatos előterjesztést.

Az LMP Szombathelyi Csoportja szerint az állatvédelem támogatása az önkormányzat fontos kötelessége, egy európai színvonalú állatmenhely létrehozása pedig nem halogatható tovább.

Szombathely, 2012. augusztus 16.
LMP Szombathelyi Csoportja

.