Hirdetés

LMP: Továbbra is Falco a szombathelyi kosárlabdaklub neve

2012.10.03. 13:15

Az LMP Szombathelyi Csoportja szerdán az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

Hirdetés

SAJTÓKÖZLEMÉNY

LMP: Továbbra is Falco a szombathelyi kosárlabdaklub neve

A Lehet Más a Politika Szombathelyi Csoportja szerint egy városi cég átnevezése nem városvezetői, hanem közgyűlési hatáskör, így a klub neve a képviselőtestület ellenkező döntéséig marad az eredeti

Sajtóbeszámolók szerint városvezetői döntés történt akkor, amikor a száz százalékosan a város tulajdonában álló Falco KC nevét módosították. A névcsere oka, hogy a kosárlabdaklubot 2009-ig szponzoráló Falco Zrt tulajdonosa a hírek szerint jelezte, hogy nem kíván a későbbiekben sem hasonló tevékenységet folytatni. Az LMP szerint azonban a szombathelyi kosárcsapat az elmúlt 30 évben összeforrt a Falco névvel és mára már a helyiek, valamint a sportszerető közönség fejében elválaszthatatlan.

Az LMP szerint (a bejelentéssel szemben) a klub neve továbbra is az eredeti, mert a módosításhoz alapító okiratokat, szervezeti és működési szabályzatot kellene módosítani, és azt közgyűlési jóváhagyás nélkül nem lehet. A városvezetésnek meg lett volna erre a lehetősége, hiszen a bejelentés előtt pár nappal közgyűlést tartott az önkormányzat, ahol a Falco KC Szombathely Kft. I. félévi gazdálkodásának beszámolója is napirenden volt, ám a névcseréről sem ott, sem az illetékes bizottságok ülésein nem esett szó.

Szombathely, 2012. október 2.
LMP Szombathelyi Csoportja