Hirdetés

LMP-vitaestek zajlottak Vas megyében

2012.11.18. 14:06

A párt Sárváron és Körmenden rendezett esteket a magyar mezőgazdaságról.

HirdetésAz LMP Vas megyei szervezete vasárnap az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A Lehet Más a Politika csütörtökön Sárváron, péntek este pedig Körmenden tartott többpárti vitaestet a magyar mezőgazdaság jövőjéről. A két est során a résztvevők több témát is érintettek, így különösen az élelmiszerbiztonság és a magyar áruk versenyképessége kapott nagy figyelmet, de szóba került a vadgazdálkodás, a vadászati törvény újraírásának aktualitása is.

Egyetértés volt abban, hogy a mezőgazdaságban és a hozzá kapcsolódó feldolgozóiparban százezres nagyságrendben teremthetők munkahelyek. Mindannyian elégtelennek tartjuk az ellenőrző szervek dolgozóinak számát az élelmiszerbiztonság területén, ugyanakkor az az tapasztalat, hogy akicsiben gazdálkodókat és a nagyobb cégeket nem mindig mérik azonos mércével.

A vitára meghívást kaptak a parlamenti pártok képviselői is, azonban nem minden párt gondolta úgy, hogy a téma megér egy beszélgetést. A kormánypárt többszöri írásbeli megkeresésre sem válaszolt, így kénytelenek vagyunk arra gondolni, hogy számukra a magyar agrárpolitika nem fontos, a magyar gazdák sem tartoznak a nemzeti konzultációt hirdető Fidesz-KDNP-szövetség érdeklődési körébe. Ez különösen azért érdekes, mert Körmenden és környékén volt a legmagasabb a Fidesz támogatottsága 2010-ben, de úgy látszik, hogy már itt sem mernek kiállni vitázni.

LMP Vas megyei szervezete