Hirdetés

Válasz a „Televíziók ingyen elvihetők. Ki fogja elvinni őket és mikor?” című olvasói levélre

2016.04.21

Reagált a Szova.

Hirdetés

Hétfőn Horváth Gábor olvasónk levelét közöltük. Ebben kifogásolja, hogy a lomtalanításokat követően városszerte hetekig árválkodnak az el nem szállított hulladékok. A Szova reagált olvasónk felvetéseire.

Mint Horváth Gábor írja, "a Szomhull közzéteszi a megyei napilap hasábjain és az internetes média felületein az időpontokat és további tájékoztatást nyújt a kihelyezhető lomokról", ám "a lakosság ezt nem akarja tudomásul venni, így kikerülnek az elektromos berendezések a szombati lomtalanítási napokon."

Horváth Gábor levelében arra a következtetésre jut, hogy "Szombathely polgárai nem tartják be a lomtalanítás rendjét és Szova Zrt sem áll a helyzet magaslatán".

Olvasónk levelére reagált a Szova, a társaság állásfoglalását az alábbiakban közöljük.

Válasz az alon.hu-n megjelent „Televíziók ingyen elvihetők. Ki fogja elvinni őket és mikor?” című olvasói levélre

Az olvasó évek óta visszatérő problémát tár fel a levelében. A lomtalanítást lebonyolító SZOMHULL Kft. és alvállalkozója, a SZOVA Zrt. üdvözli a témafelvetést, hiszen nem lehet eleget foglalkozni a lakosság lomtalanítási akció alatt tanúsított szabályellenes magatartásával. A társaságunk kollégáinak munkavégzésével kapcsolatos észrevételre szeretnénk ugyanakkor reagálni, mert az hibás feltevést tartalmaz és alkalmas arra, hogy a SZOVA Zrt-nek, illetve a SZOMHULL Kft-nek rossz hírét keltse.

Amint a „Televíziók ingyen elvihetők. Ki fogja elvinni őket és mikor?” című írás is tartalmazza, a SZOMHULL Kft. az akció előtt és alatt folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a lomtalanítás időpontjairól, menetéről, a kihelyezhető limlom fajtákról és ismerteti azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével a szombathelyiek megszabadulhatnak azoktól a hulladéktípusoktól, amelyeket nem helyezhetnek ki az akció keretében. Azt, hogy mely hulladékfajta képezi részét a lomtalanításnak, a hulladéktörvény és a vonatkozó önkormányzati rendelet határozza meg.

A nem kihelyezhető hulladékot társaságunk munkatársai nem viszik el a sem lomtalanítás, sem a kommunális szállítások időpontjában. A szeméthalmok a közterületet csúfítják mindaddig, amíg illegális hulladéknak minősítve a város önkormányzata megrendeli annak elszállítását a SZOVA Zrt-től.

Ez válasz is egyben a címben feltett kérdésre, a szerző által megfogalmazottak ellenére azonban nem ingyen fog megtörténni a szállítás, az ugyanis sok pénzébe kerül a városnak. Az illegális szemetelők 2015-ben 20 millió forint többletköltséget okoztak az önkormányzatnak.

A SZOMHULL Kft. kéri azokat, akik a lomtalanítás alatt nem kihelyezhető hulladékot tettek ingatlanjuk elé, hogy a szemetüket szállítsák a Körmendi úti hulladékudvarunkba - ahol a hatályos önkormányzati rendelet alapján adható le a hulladék!

A jövőben pedig számítunk a lakosság együttműködésére és szabálykövető magatartására a lomtalanítások során!

Potyondi Nikolett

Kommunikációs és HR referens, SZOVA Zrt.