Januártól fizetős lesz az M86?

2015.07.13. 12:06

Az MTI szerint igen, mi viszont nem találtuk nyomát a rendeletben.

Módosult a fizetős és nem fizetős gyorsforgalmi utak listája - írja az MTI.

A nemzeti hírügynökség szerint két új autópálya szakasz került fel a nem fizetős listára, három pedig a jövő év elejétől lekerül onnan, a nemzeti fejlesztési miniszter trendeletmódosítása értelmében.

A nemzeti fejlesztési miniszter módosította a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról szóló korábbi rendeletet, - a jogszabály a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg és szombattól hatályos.

Januártól fizetős lesz az M86?

Ez év januártól váratlanul fizetős lett a félkész M86-os. A tiltakozások - és Hende Csaba védelmi miniszter lobbitevékénységének - hatására a kormány kivette az utat a fizetős szakaszok köréből.


"Nem kell díjat fizetni mostantól az M43-as autópályának a makói csomópont és az országhatár közötti szakaszán, továbbá az M60-as autópályának a Pécs délnyugati elkerülő szakaszán az 58. számú valamint az 5826. számú utak között. A rendelet szerint az M86-os autóút, valamint az M85-ös autóút és az M9-es autópálya viszont a jövő és január elsejével lekerül a nem fizetős listáról"' - olvasható az MTI anyagában.

Ugyanakkor a hivatkozott Magyar Közlönyben mi nem találtuk nyomát, hogy a kormány jövő év elejétől fizetőssé tenné a hányattatott sorsú M86-os főutat.

Korábban ugyanis - feltehetően politikai alkuk következtében - olyan megállapodás született, hogy az M86-os akkor lesz fizetős, ha azt bekapcsolják az országos rendszerbe.

Az M86-os valóban korábban nem tapasztalt sebességgel épül, de egyelőre messze van attól, hogy össszefüggő gyorsforgalmi út legyen Szombathely és Győr között.

.