Hirdetés

Madame Tussauds Múzeum nyílik Bécsben

2011.02.10

 A látogatók többek között Sissivel, Ferenc Józseffel, Falcóval és George Clooney-val találkozhatnak.

Bécs

Április 1-jén nyitja meg kapuit a világhírű Madame Tussauds viaszmúzeum Bécsben. A látogatók többek között Sissivel, Ferenc Józseffel, Falcóval és George Clooney-val találkozhatnak.

Április elejétől új attrakcióval, egy Madame Tussauds panoptikummal bővül az osztrák főváros turisztikai kínálata. A világszerte tizenegyedik viaszmúzeum a Práterben, a Riesenradplatzon kap helyet.

Ezerötszáz négyzetméteren összesen 65 élethű viaszfigurát állítanak ki – mindenkit a saját életének megfelelő díszletek között. Bécsről lévén szó, természetesen látható lesz Sissi és Ferenc József császár, Mozart, Haydn, Strauß, Schubert, Klimt és Sigmund Freud. Napjaink Ausztriáját Falco és Niki Lauda képviseli, az aktuális trendnek megfelelően azonban belekarolhatunk George Clooney-ba, Brad Pittbe, Lady Gagába és Angelina Jolie-ba is. Aki akarja, lefényképeztetheti magát Mahatma Gandhival, Nelson Mandelával vagy Albert Einsteinnel is.

Madama Tussauds Bécs

Jegyek már rendelhetők interneten, ezek 2011. április 1. és december 31. között egy tetszőleges napra érvényesek. Egy jegy 18,50 euróba kerül.

A viaszmúzeumot működtető Merlin Entertainmentnek világszerte 55 szórakoztató múzeuma és parkja van - évi 33 millió látogatóval. A bécsi panoptikum költségei várhatóan 11,4 millió euróra rúgnak.