Mága Zoltán újabb teltházas jótékonysági koncertet adott Szombathelyen

2014.10.03. 00:08

Az összegyűlt pénzt a Markusovszky kórház intenzív osztályán fekvő betegek komfortérzetének javítására fordítják.

Nem először adott jótékonysági koncertet Szombathelyen Mága Zoltán: ahogy arról lapunk is beszámolt, a hegedűművész idén tavasszal a Savaria Szimfonikus Zenekarral közösen lépett színpadra az Arena Savariában, hogy a befolyt pénzzel két gyermek gyógyíttatását támogassák.

A csütörtök este is a néhány hónappal ezelőttihez hasonló sikert hozott, hiszen Mága Zoltán és 15 fős zenekara koncertjére megtelt a szombathelyi székesegyház. A koncert bevételét ezúttal a Markusovszky kórház intenzív osztályán fekvő betegek komfortérzetének javítására fordítják.

Mága Zoltán újabb telt házas jótékonysági koncertet adott Szombathelyen

A műsorban főképp a nagyközönség által jól ismert melódiák csendültek fel: a népdalokon át a klasszikus darabokig terjedt a bő másfél órás koncert repertoárja.

A szervezők szándéka szerint a dallamok és a templom, mint helyszín nem csupán jó szórakozást, hanem a lelki feltöltődést is garantálta.

Mága Zoltán újabb telt házas jótékonysági koncertet adott Szombathelyen

A művészt a koncert moderátora, Merklin Ferenc úgy konferálta fel, hogy vele született tehetségének köszönhetően a zenéje eszköz lehet a világ jobbá tételéhez.

A rendszeresen jótékonykodó Mága Zoltán a telt házat látva azt mondta, köszöni a megjelentek segítségét, amelyet az újabb nemes cél érdekében nyújtottak. „Büszke vagyok önökre” - tette hozzá.

Mága Zoltán újabb telt házas jótékonysági koncertet adott Szombathelyen

A koncert végén a zenészeket vastapssal jutalmazta a közönség.

Mága Zoltán bejelentette: Puskás Tivadar polgármester szombathelyi nyugdíjasoknak száz, a 2015-ös újévi koncertjére szóló jegyet adományoz.

A 15 fős zenekarban a szombathelyiek a Savaria Szimfonikus Zenekar két tagját fedezhették fel.

Fotók: Kánya Dóra

 

Galéria

.