Békéscsabán kívül minden megyei jogú városnak van saját médiacége. Most nekik is lesz.

2015.03.26. 17:06

Száz százalékban önkormányzati tulajdonú médiacentrum alapításáról döntött csütörtöki rendes ülésén Békéscsaba önkormányzata. A képviselő-testület tíz igen, két nem voks és három tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot.

Az elképzelések szerint a médiacentrum része lenne a már működő Csabai Mérleg kétheti lap, a hozzá kapcsolódó online felület, valamint létrehoznának egy városi közszolgálati televíziót. A Médiacentrum részletes megvalósítási koncepcióját és a működtetést megalapozó üzleti tervet az alapítást követően dolgozzák ki. A tervek szerint a működést 2016. január 1-jén kezdi meg a médium.

Szarvas Péter független polgármester az ülésen kifejtette: a célt, hogy minden eseményről tájékoztassák a város lakosságát, támogatja, ám a megvalósítás módjával nem ért egyet.

„Közpénzt befektetni előkalkuláció és üzleti terv nélkül nem lehet” – fogalmazott.

Hanó Miklós (Fidesz) alpolgármester rámutatott: évente 60 millió forintot költ a város a média támogatására, ez a pénz befolyhatna egy saját tulajdonú vállalkozás kasszájába is.

Ferenczi Attila, a Fidesz-frakció vezetője elmondta: minden megyei jogú városnak van saját médiacége, csak Békéscsabának nincs.

A fő cél az, hogy minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsanak a helyi ügyeknek - hangsúlyozta.     

Fülöp Csaba (MSZP) megfelelő szakmai és üzleti terv megléte esetén támogathatónak nevezte a médiacentrum létrehozását.     Szabóné Kocziha Tünde (Jobbik) aggályát fejezte ki, hogy az új vállalat működése az eszközbeszerzések és a stáb felvétele miatt túlságosan drága lesz, és kérdéses, hogy a kábelszolgáltatók sugározzák-e majd az új televízió adását.

.