Hirdetés

Megjavították a határátkelőhelyek informatikai rendszerét

2012.12.16. 10:19

informatika

Hirdetés

Éjfél előtt helyrehozták a határátkelőhelyek informatikai rendszerének szombat este keletkezett hibáját, így megindulhatott a forgalom a határátkelőhelyeken; némelyiknél éjfélig több órás várakozás alakult ki a ki- és a belépésre.

     Kovács Viktória, az  Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-nek megerősítette, hogy még éjfél előtt elhárították a rendszer hibáját.

    Szombaton késő este állt le Magyarország minden határátkelőhelyén az informatikai rendszer. A budapesti Liszt Ferenc-repteret is érintette a meghibásodás, de ez a légi forgalmat nem akadályozta.

    A probléma elhárításához azonnal hozzákezdtek a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) szakemberei.

    A rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint az informatikai probléma miatt Záhonynál a kilépő teherforgalomban éjfél előtt már ötórás, a kilépő személyforgalomban pedig négyórás, a belépő személyforgalomban pedig egyórás várakozás alakult ki.

    Ártándon a kilépő teherforgalomban egy óra,  Beregsuránynál a belépő személyforgalomban szintén egy óra, Tiszabecs Közúti Határátkelőhelyen pedig két óra volt a várakozási idő.