Megtalálták az iszap-katasztrófa hatodik áldozatát

2010.10.08. 16:21

Devecser határában megtalálták az iszapömlés hatodik halálos áldozatát - közölte Dobson Tibor kárfelszámolási helyszíni szóvivő péntek délután az MTI-vel.

Dobson Tibor arról nem szolgált információval, hogy nő vagy férfi az elhunyt. Kolontár községből a hétfői iszapömlés következtében két nő és egy férfi tűnt el.

A speciális mentők és a katasztrófavédelmi egységek a tragédia bekövetkezte óta éjjel-nappal keresik az eltűnteket. Többször átkutatták a vörösiszappal elöntött Torna-patakot, illetve lecsapolták a halastavat is.

A térségben folytatják a kutatást a többi eltűnt után.

Az ajkai térségben bekövetkezett vörösiszapömlés halálos áldozatainak száma péntek hajnalban emelkedett ötre: a veszprémi kórházban meghalt egy 81 éves férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) reggel az MTI-vel.

Korábban egy idősebb nő, egy 35 éves férfi és egy testvérpár - egy 1 éves egy 3 éves gyermek - holttestét találták meg. További két embert még eltűntként keresnek.

Az OKF csütörtöki tájékoztatása szerint több mint 150 sérültet láttak el eddig a kórházak a vörösiszapömlés miatt. Többen még mindig súlyos, életveszélyes állapotban vannak, elsősorban vegyi égési sérüléseik következtében.

.