Hirdetés

Mel Gibson felfüggesztett büntetést kapott, terápiára kell járnia

2011.03.13. 17:14

terápia

Hirdetés

Letöltendő szabadságvesztés nélkül, felfüggesztett büntetéssel került ki az ellene testi sértés vádjával indult eljárásból Mel Gibson színész-rendező, akit egy Los Angeles-i bíróság terápiára utalt.

A művész nem tagadta a volt élettársa által felhozott vádakat, ennek köszönhetően nem került börtönbe. Az ügyben ítélkező bírónő három évi felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki az Oscar-díjas filmesre, akinek egy évig a családon belüli erőszakot elkövetők számára szervezett terápián kell részt vennie. A színésznek 16 órányi közmunkát is teljesítenie kell.

Mel Gibson nyugodt és összeszedett volt pénteki tárgyalásán, rövid és egyenes válaszokat adott a bírónő kérdéseire. Ha vitatta volna az ellene felhozott vádakat, minden bizonnyal elhúzódó ügyre kellett volna számítani. A híresség azonban ezt gyerekei miatt el akarta kerülni - tájékoztatott a filmcsillag ügyvédje. A tárgyaláson Gibson élettársa, Oksana Grigorieva nem jelent meg.

A pár 2010 márciusában vált külön, azóta mindketten magukénak követelik közös gyermekük, egy kislány felügyeleti jogát. Míg Grigorieva bántalmazás miatt feljelentette a színészt, addig a híresség zsarolással vádolta volt barátnőjét.