Grünwald Stefánia lesz a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője

2015.04.22. 22:42

Szombathelynek meg kell találnia saját turisztikai arcát.

Az új vezető számára nem ismeretlen ez a terület. Azt mondja,

A szimfonikusokon túl is lecsengeni látszanak a Mérei-ügy hullámai által generált személycserék. 

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a januári közgyűlés úgy döntött, hogy Savaria Történelmi Karnevál szervezésével a jövőben nem a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítványt, hanem a város turisztikájáért felelős Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-t (TDM) bízza meg. 

Aztán alig telt el néhány hét, és a helyzet még kuszább lett: lemondott Vörös-Borsody Csilla, a fent említett kft ügyvezetője. 

Grünwald Stefánia A pozíciót az önkormányzat gyorsan meghirdette, és a múlt heti közgyűlés pontot is tett a történetre: Grünwald Stefánia pályázata és személye lett a befutó. 

Az Agora korábbi igazgatója tehát - a celldömölki kitérő után - visszatér a megyeszékhelyre. 

"Négyen pályáztunk a posztra, a többi pályázót is jól ismerem, mindegyikükkel dolgoztam már együtt turisztikai területen. Szerintem egészséges verseny volt, annak örülök, hogy végül szakmai döntés született" - mondta megkeresésünkre Grünwald Stefánia. 

"Azért pályáztam, és gondoltam, hogy alkalmas vagyok erre a posztra, mert a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. mindhárom alaptevékenységében - a városi turizmus fejlesztése, a Savaria Karnevál szervezése és a Szent Márton-programok, projektek lebonyolítása - sok-sok éves tapasztalatom van már" - tette hozzá. 

A szakember szerint a legfontosabb, hogy Szombathely megtalálja végre a saját, egyedi és markáns turisztikai arculatát, emellett nem konkurálnia kell a két kiemelt Vas megyei fürdővel, Bükkel és Sárvárral, hanem együttműködni velük. 

Ami a Savaria Karnevált illeti, Grünwald Stefánia szerint jóval hatékonyabbnak kell majd lenni az anyagi források felhasználása terén, illetve sokkal intenzívebb marketingmunka szükséges. 

Az ügyvezető a tervek szerint május elején áll majd hivatalosan munkába. 

(A karnevál ügyeire nemsokára részletesen is visszatérünk.)                          

.