Hirdetés

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templomban

2014.11.01

A negyedik Csillag születik győztesére sokan voltak kíváncsiak, nem maradtak üres helyek.

Hirdetés

Immár tizenegyedik éve ünnepli jótékonysági koncerttel a Reformáció napját a szombathelyi református gyülekezet. 

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanMészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templomban

Ezúttal péntek este gyűltek össze a hívek a református templomban, hogy a zenei élmény mellett olyan rászoruló gyerekekkel foglalkozó intézményen segítsenek, amellyel a gyülekezetnek közvetlen kapcsolata van. Ez az intézmény idén a lévai Magyar Tannyelvű Gimnázium.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templomban

Jakab Bálint lelkész a rendezvényen arról beszélt, hogy a koncert kettős ünnep: egyrészt a reformációé, másrészt halottak napjának előestéje.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanJó, ha ilyenkor a szent falak között elcsendesedhet az ember – tette hozzá.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanMészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanElmondta még, hogy a legutóbbi népszámlálás adatai szerint Szombathelyen 1560-an, a környező településeken pedig 497-en vallották magukat református vallásúnak.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templomban

Dugonics Katalin szervező emlékeztetett: a jótékonysági koncertek ötletét az adta, hogy tizenegy éve valaki azzal kereste meg, hogy beteg gyerekek számára gyűjt adományt.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanŐ akkoriban élete legnehezebb időszakát élte át, ezért nem tudott segíteni. De megígérte, ha lesz módja rá, akkor adakozik. Meg is tette, az első koncert bevételét ajánlotta fel. És hasonlóan cselekszik a mai napig, minden évben.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanMészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanAkik ma eljöttek, azok szeretik a szépet, szívesen hallgatnak zenét és a legjobbat cselekszik, nemes célt szolgálva adományoznak - hangsúlyozta.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templomban

Mindig van kinek adni, és mindig van mit adni – hangsúlyozta Dugonics Katalin.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanMészáros János Elek magánénekes a megjelentek nagy számára utalva azt mondta, örül, hogy ilyen szépen feldíszítették a templomot.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanMajd arról beszélt, hogy református presbiterként Isten dicsőségét kereste akkor, amikor elindult az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsorában.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanFelidézte, hogy tíz éves korában egy belső hang azt súgta neki, hogy egyszer híres ember lesz. Ezt akkor ő maga sem hitte, hiszen szegény családban nőtt fel, olyan környezetben, ahol nem került kapcsolatba a zenével másképp, csak ha saját maga szórakoztatására énekelt.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanMészáros János Eleket 36 éves korában fedezték fel, akkor, amikor az etyeki kórusban énekelt. Ezt követően sok énekversenyen elindult, győzelmeket is aratott, de ezek nem hoztak számára ismertséget.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanElárulta, hogy a Csillag születikbe rokonok, barátok biztatására jelentkezett. 2012. március 17-én mutatkozott be a televízióban Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékának egyik dalával

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanSaját bevallása szerint maga is meglepődött azon, mennyire megrázta az embereket az előadása, illetve hogy rácsodálkoztak erre a szép dalra – annak ellenére, hogy ez volt a célja. 

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templomban

Ez, és még az is, hogy megmutassa, Magyarország – Európában egyedülálló módon – milyen gazdag népdalkinccsel rendelkezik. Ebből kaphattak ízelítőt azok, akik pénteken este ott voltak a református templomban.

Mészáros János Elek jótékonysági koncertet adott a szombathelyi református templombanA koncerten összegyűlt pénzt vasárnap délelőtt adják át a kassai református lelkésznek.

Fotó: Kánya Dóra

zeneReformátus TemplomMészáros János ElekCsillag Születikkoncert