Újabb jogi bonyodalmak Annus ügyében

alon.hu

2005.03.18. 15:12

Az Index információi szerint a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) a nemzetközitől Annus felmentése miatt pert kapott a nyakába, amit ugyancsak a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) tárgyal majd.

A lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a jövő hétre ígérte ítélethozatalát az aranyérmétől megfosztott két szombathelyi atléta, Annus Adrián és Fazekas Róbert esetében.

Időközben a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) értesítést kapott Lausanne-ból, hogy Annusék miatt perbe fogja a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF). A MASZ ugyanis első fokon két évre elítélte mindkét sportolót, másodfokon a fellebbviteli bizottság Annust felmentette, Fazekas büntetését egyidejűleg felére mérsékelte, vagyis egy évet kénytelen kihagyni a sportoló.

A MASZ elnöke, Rábold Gusztáv az Indexnek elmondta, hogy elsőre megdöbbentette a futárpostával érkező lausanne-i levél, most viszont már tudja, hogy a nemzetközi szövetség mindenképpen kétéves eltiltást követel. Azt is hozzátette, hogy a IAAF tisztviselői nem tudják, hogy egy hatályos magyar kormányrendelet alapján nekik az ügy valamennyi körülményét figyelembe véve joguk van felülbírálni az ő szabályzatukat.

Rábold úgy véli, hogy a két ügy között nincs semmiféle összefüggés, nincs nyomásgyakorlás sem, nem csökkentek amúgy is szerény esélyei a két versenyzőnek.

Rábold azt is érzékeltette, hogy az ő perüknek akkor lesz különös jelentősége és fontossága, ha a CAS nem adja vissza a két magyarnak az aranyakat. „Ha nem kapják meg érmeiket, akkor kezdődhet, egy újabb, számomra pillanatnyilag végeláthatatlan huzavona, mert új fegyelmi tárgyalást kell tartsunk, vagyis a procedúra kezdődik elölről” - állította. Ráadásul komoly költségek is hárulhatnak a MASZ-ra: a lausanne-i per költségeit a vesztes fél állja. (Index.hu)

.