Receptverseny: Dödölle és vargányás pörkölt a díjazott

2006.06.17. 12:05

A csehimindszenti asszonyok és férfiak aratták le a babérokat a Nyugat Rádió receptversenyének főétel kategóriájának első fordulójában.

A Nyugati Batyu zsűrije a település különlegességének számító gombás ételt ítélte a
legjobbnak, a bükkföli hegyi vargányás sertéspörköltet a falu képviselőtestületéből összeállt férfikör készíti rendszeresen.

A társaság tagjai szerint az étel íze akkor a legjobb, ha feleségeiket csak a tálalás után engedik a tűz közelébe. Nem kell szégyenkezniük azonban a Hegyháton a hölgyeknek sem, hiszen a vasi gasztronómiai szakértőkből álló zsűri szintén egy Csehimindszenten élő háziasszony vajolás dödölléjének szavazta meg a különdíjat.

A Nyugat Rádió receptversenye a főétel kategória második fordulójával folytatódik, amelynek nevezési határideje június 23. A desszertek leírását június 28-ig várják a Nyugati Batyu-ba.

 

.