Második ökumenikus nap Pápán

alon

2012.05.21. 16:24

Második ökumenikus nap Pápán.

„Együtt Krisztusért” címmel rendezték meg a II. Ökumenikus napot Pápán.

A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és a Szent József kápolna volt a helyszíne az eseménynek, ahol több száz hívő összegyűlt, felekezetre való tekintet nélkül.

Salgó Ferenc plébános köszöntőjében a kölcsönös,mély tiszteletre hívta fel a figyelmet.

Ifj. Márkus Mihály református lelkipásztor szerint a rendezvény fontos üzenete, hogy a különböző felekezetekhez tartozók együtt tudják Krisztus örömüzenetét hirdetni.

Az ünnep célja volt még, hogy az egyház, nyisson azok fele is, akik nem rendszeresen gyakorolják vallásukat.

A későbbi terv, hogy be szeretnék vinni rendezvényüket a belvárosba, így még szélesebb körben mutatva meg ezt az oldalukat – mondta ifj. Márkus Mihály református lelkész.

Boncz Zoltán, baptista lelkipásztor szerint kifejezzük, hogy Krisztusért mindnyájan egyek vagyunk, és mindenki láthatja, hogy több száz ember is meg tud mozdulni együtt azért, hogy közösségben lehessen másokkal.

A változatos programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújtott. A legkisebbeket bábelőadás, kézműves foglalkozások és zenebölcsi szórakoztatta. A fiatalok csocsózhattak, kosarazhattak a Britain's Got Talent tehetségkutató versenyt is megjárt Face Team egyik tagjával, vagy éppen baseballozhattak NATO-s katonákkal.

A felnőttek dr. Lázár Imre orvos, antropológus előadását hallgathatták meg Magyarország lelki állapota címmel, majd Fekete Pál Péter gimnáziumi tanár Szentföldi úti élményeiről mesélt.

A fennállásának 20. évét jubiláló Szent István Római Katolikus Általános Iskola, valamint a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola mutatkozott be, még a délután folyamán. Este tábortűz és az Iránytű zenekar koncertje zárta az Ökumenikus Napot.

 

.