Mozifilm készül a világhírű magyar mentőkutyáról, Mancsról

2013.07.15. 15:10

Mancsról, a világhírű magyar mentőkutyáról készíti Pejó Róbert új filmjét, amelynek a forgatása a napokban kezdődött el Budapesten.

    A produkció a Magyar Nemzeti Filmalap 250 millió forintos gyártási támogatásával készül - tájékoztatta hétfőn a filmes szervezet az MTI-t. A forgatás 36 napig, várhatóan szeptember 5-ig tart; a film a jövő év végén kerülhet a mozikba.

    A producer Kántor László, a forgatókönyvet Köbli Norbert és Szy Katalin jegyzi - olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap közleményében, amely felidézi, hogy Pejó Róbert korábban olyan filmeket készített, mint a Látogatás vagy a Dallas Pashamende.

    A történetet a több száz emberéletet megmentő Mancs kalandos élete inspirálta, a főszerepben Trill Zsolt lesz látható. "Ő alakítja Zolit, a kisvárosi elektroműszerészt, akire öreg barátja egy hiperaktív németjuhász kölyköt hagy örökül. A film Zoli és Mancs első találkozásától követi nyomon a közös kalandokat, amik meseszerűen tárulnak a nézők elé a film során" - írta a filmalap. A további szerepekben Keresztes Tamás, Holecskó Orsolya, Szacsvay László, Szarvas József és Pásztor Erzsi tűnik fel.

    A filmben szereplő állatokat Halász Árpád állatidomár vezetésével a Gödöllői Kutyasport Központban képzik ki. A látványvilág Banovits Tamás díszlettervező és Igor Lazin animációs szakember első közös munkája lesz. A zeneszerző Márkos Albert (Taxidermia, Utolsó idők), a vágó Lemhényi Réka (Az ajtó, Final Cut).

    A Mancs című film az Új Budapest Filmstúdió produkciójában készül a TV2 együttműködésével, összköltségvetése 375 millió forint.
.