Látta már az MSZP aláírásgyűjtő ívét?

2016.04.09. 15:10

A párt három kérdésben akar népszavazást.

A párt a vasárnapi boltzár ellen, valamint a föld állami tulajdonban tartásával és a bérplafon kérdésével kapcsolatban kezdeményez népszavazást.

A három referendum kiírásához 120 nap alatt 200 ezer aláírást kell gyűjteni.

Ez a fotó Balassagyarmaton készült, de valószínűleg az ország más részein élők közül is egyre többen találkoznak majd vele a következő hetekben.

Az MSZP elnöke szerint a háromigenes népszavazás a választás szabadságáról szól. 

Tóbiás József szombaton a Nógrád megyei Szécsényben, egy lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón azt mondta: sok jogi trükköt próbál majd alkalmazni a kormányzat, hogy megakadályozza a népszavazást, de az már a szabadság korlátozása lenne.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője hozzátette: az embereknek egyre inkább arra van igényük, hogy ne hozzanak nélkülük döntést.

Olyan világot élünk, amikor erősíteni kell, hogy szükség van társadalmi felhatalmazásra, társadalmi többségre, ennek megszervezésén dolgozik a Magyar Szocialista Párt - mondta Tóbiás József.

Az ellenzéki pártvezető szombaton Rétságon és Balassagyarmaton is részt vett az aláírásgyűjtéseken. 

Mint mondta, a Valódi Magyarország program során támogatókat gyűjtöttek ahhoz a kezdeményezéshez, hogy Magyarországon legyen végre valódi népszavazás, valódi részvételi demokrácia. Olyan, amelyben nem a hatalom hivatkozik a népre, hanem a nép mondja el, hogy miként gondolkodik az elmúlt öt évről, helyes-e az az irány, amelyen ma Magyarország halad, vagy változást akarnak - fogalmazott.

Tóbiás József a problémák sorában "cseppben a tengernek" nevezte a népszavazás három kérdését, a vasárnapi boltzár feloldását, a földügyet és a bérplafont.

Fotó: Komka Péter (MTI)

.