Hirdetés

A szombathelyi kiskertekről (MSZP-sajtóközlemény)

2014.10.30. 08:57

Hirdetés

Czeglédy Csaba, az Éljen Szombathely Egyesület, MSZP, DK, Együtt a korszakváltók pártja frakcióvezetője csütörtökön az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

Szombathely polgármestere, Puskás Tivadar és Szombathely országgyűlési képviselője, Hende Csaba több alkalommal ígéretet tettek arra, hogy az önkormányzati tulajdonú kiskertek bérlőinek földhasználati jogát meghosszabbítják, az ehhez szükséges törvényi és önkormányzati rendeleti hátteret pedig biztosítják.

A tény azonban az, hogy az Országgyűlésben az MSZP frakció által benyújtott földtörvény-módosítást, amely azonnali megoldást jelentett volna, nem szavazta meg sem Hende Csaba, sem a többi kormánypárti képviselő.

Tény az, hogy ígéretük ellenére a mai napig nem nyújtottak be saját törvénymódosítást sem.

Tény az is, hogy a több hónapja egyáltalán nem dolgozó városvezetés saját hatáskörében semmit nem tett azért, hogy a szeptember végén lejáró használati szerződések meghosszabbításra kerüljenek.

Tény az, hogy mindezek következményeként a Vas Megyei Kormányhivatal Földhivatala mára foganatosította a kiskerthasználók földhasználati jogának törlését, és az erről szóló értesítéseket megküldte az érintetteknek.

Tény az, hogy több száz jóhiszemű család, akik bíztak a Fidesz kampányígéreteiben, ma önhibájukon kívül jogcím nélküli használóvá váltak.

Véget ért az ígérgetések időszaka, itt az ideje dolgozni a városért és a városlakókért!

Az Éljen Szombathely Egyesület, MSZP, DK, Együtt a korszakváltók pártja frakciója továbbra is elkötelezett a kiskerthasználók problémájának haladéktalan megoldásában, ennek az első közgyűlési ülésen való rendezésében. A sajtó nyilvánossága előtt kérjük a többi közgyűlési tagot, hogy több száz szombathelyi család érdekében legyenek partnerek javaslatunk napirendre vételében és támogassák azt.

Dr. Czeglédy Csaba
frakcióvezető
Éljen Szombathely Egyesület, MSZP, DK, Együtt a korszakváltók pártja

.