Kamatmentes hitelt igényelhet, ha családi háza vagy lakása van

MTI

2016.11.18. 16:43

Várhatóan decemberben hirdeti meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelt - jelentette be az MFB Zrt. - adta hírül a napi.hu.

A hitel egyebek mellett igényelhető lesz a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, vagy napkollektoros rendszerek telepítésére. Az igénylések benyújtása várhatóan 2017 első negyedévében kezdődhet meg az MFB Zrt. által kialakított MFB Pontok hálózatában - írja a portál.

A 0 százalékos kamattal elérhető hitel, amellyel tervezetten több mint 50 ezer lakás vagy családi ház energetikai felújítása valósítható meg a következő években.

A hitel egyebek mellett igényelhető lesz a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, vagy például napkollektoros rendszerek telepítésére.

A hitel feltételrendszerének véglegesítését társadalmi egyeztetés előzi meg, ennek érdekében a tervezetet a Széchenyi 2020 honlapon tették közzé. A pályázat a társadalmi észrevételek figyelembevételével véglegesítik.

A teljes cikk itt olvasható el.

.