Több ezren a lampionos felvonuláson

2003.11.07. 23:29

A Szent Márton-hét egyik látványosabb és legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvénye zajlott péntek este a szombathelyi belvárosban.

Lampionos felvonulás

A kellemetlen hideg és a meg-megeredő eső ellenére több ezer helyi polgár vett részt a Fiatalok, iskolások lampionos felvonulásának meghirdetett rendezvényen, mely a Székesegyházban megtartott Vesperás után indult útjára péntek este a Berzsenyi térről.

Igaz, hogy sok általános és középiskolás – sőt óvódás - korú fiatal menetelt lampionnal, gyertyával a kézben, de az idősebb korosztály is legalább akkora számban vett részt ebben a különös sétában, amelyet a Savaria Légió tagjai vezettek, s amelyben feltűntek az egyházi és városi nobilitások is.

A mintegy fél kilométer hosszú, alkalmasint egyházi énekeket éneklő menet a Fő tér és lezárt Szent Márton út érintésével érkezett a Szent Márton-parkba a Szent Márton-szobor megkoszorúzására, ahol Konkoly István megyéspüspök és Ipkovich György polgármester mondott beszédet. Mindketten kiemelték Szent Márton jelentőségét az összeurópai kulturális- és hitéletében, nyilvánvalóan és erősen érezhetően a közelgő EU-csatlakozásra való ráhangolás jegyében.

Lampionos felvonulás

.