Hirdetés

Szilveszteri Gála a Bartók Teremben

2003.12.30. 15:23

Az idei évben a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar két előadásban szilveszteri gálaműsorral lepi meg a város zenét szerető közönségét. A hétfői első előadás teltház mellett zajlott, zajos sikerrel.

Hirdetés

Szilveszteri Gála a Bartók Teremben


A műsor kirándulás volt az opera és az operettek világába, vendégművészként a Zeneakadémia végzős növendékei léptek fel.

A hat fellépő: Bucsi Annamária, Mester Viktória, Sáfár Orsolya, Bretz Gábor, Rezsnyák Róbert és Szappanos Tibor és természetesen a zenekar élvezetes és igazi közönségbarát produkcióval kedveskedett a közönségnek.

A műsor első fele az opera jegyében telt. Felhangzottak többek között Donizetti, Bizet, Puccini és Verdi jól ismert dallamai, melyeket kiválóan adtak elő a fellépő művészek.

A szünetben a rendezők egy pohár pezsgővel lepték meg a közönséget, melynek soraiban felfedeztük polgármesterünket, a jegyzőt és a megyei közgyűlés elnökét is.

A műsor második felében könnyedebb vizekre evezve ismert operett részletekkel varázsoltak el minket az előadók. Felhangzott Lehár Ferenc, Kálmán Imre, és Strauss több kedves dallama is.

A koncertet a zenekarvezető Pál Tamás, Liszt-díjas, kiváló mûvész konferálta végig, kedélyes hangnemben.

Érdemes volt jegyet váltani a produkcióra. A város zenekara igazi örömzenével szórakoztatta a közönséget, s egész produkción, a fellépőkön érződött, hogy rendkívül élvezik,amit csinálnak, a közönség hosszú tapssal, ünnepléssel hálálta meg az élményt.
.