A Fidesz ismét a Drazséról

2007.04.17. 18:30

A Fidesz egy arra következtet, korábbi feltételezései helyesek voltak. Drazsé ügyvédje szerint a politika kívül esik a működési területén.

Immáron harmadszor tartott sajtótájékoztatót a szombathelyi Fidesz Draskovits László perének kapcsán.

A mai sajtótájékoztató a múlt heti folytatásának volt tekinthető. Mint arról lapunk is beszámolt, akkor két ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy Draskovits „Drazsé” László védőügyvédje Dr. Antal Kadosa, „az interneten is fellelhető információk szerint Dr. Muszka Sándor ügyvédi irodájában ügyvédjelölt”, és mivel ez utóbbi ügyvéd több ügyből kifolyólag is kapcsolatban állt Czeglédy Csabával, a párt felszólította az alpolgármestert, hogy tisztázza magát, milyen viszonyban áll Drazséval, illetve támogatta-e Drazsé Szemek kampánykiadványait.

Czeglédy akkor lapunknak cáfolta mindkét feltételezést, ahogy Dr. Antal Kadosa is azt, hogy Dr. Muszka Sándor ügyvédi irodájában lenne ügyvédjelölt.

Lazáry és Szakály

A mai sajtótájékoztatón Lazáry Viktor, a Fidesz helyi szóvivője és Szakály Gábor városi képviselő – a cáfolatokra reagálva - arról számoltak be, hogy a fenti állításaikat az interneten, illetve a cégbíróságokon fellelhető nyilvános adatokra alapozták. Állításaik bizonyítására az ügyvédi iroda honlapját 2007. április 12-én este elmentették. Emellett megemlítették, hogy Dr. Antal Kadosa az iwiw.hu közösségi portálon az ügyvédi irodát jelöli meg munkahelyként.

A két fideszes politikus elmondta azt is, hogy Czeglédy és Antal cáfolata után egy blogbejegyzésben az ügyvédi iroda honlapjának címét is megadták állításaik bizonyítására, ám a blogbejegyzés után pár órával az ügyvédi iroda honlapja elérhetetlenné vált.

„Álláspontunk szerint a nyilvánvaló tények tagadása és a honlap – mint bizonyíték - „eltüntetése” is azt igazolja, hogy az általunk feltárt bizonyítékokból levont, Draskovits László és Czeglédy Csaba kapcsolatára vonatkozó következtetések helyesek voltak” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Sajtókérdésre Lazáry Viktor elmondta, hogy a Drazsé-ügy közbeszédben tartása azért indokolt, mert a korábbi kispéldányszámú kiadvány a kampány alatt több tízezres példányszámúvá hízott, jelentősége megnőtt, és felvetődött, hogy milyen pénzek vannak mögötte.

Szakály Gábor úgy vélte, a lap sokáig mérgezte a város közéletét, és „ebben mindenki sáros, mert ezt az embert megtűrtük magunk között”. „Azt szeretnénk elérni, hogy megtisztuljon a szombathelyi közélet, és ha kiderül, hogy ennek a lapnak a kiadásának a hátterében ki állt, az távozzon Szombathely közéletéből” – hangzott el.

A sajtótájékoztató után az Alon ismételten megkereste Dr. Antal Kadosát, aki elmondta: tőlünk tudta meg, hogy nem megy az említett e-lawyer.hu weboldal. „A politika és a számítástechnika kívül esik a működési területemen” – fogalmazott az ügyvéd, hozzátéve, hogy megérti a találgatásokat a Drazsé-üggyel kapcsolatban, ugyanakkor ő mint ügyvéd nem kíván politikával foglalkozni. Őt Draskovits László felesége bízta meg a védelemmel, és kizárólag a jogi részre kíván koncentrálni. Dr. Antal Kadosa nem tagadta, hogy van kapcsolata az e-lawyer weboldallal, ugyanakkor megismételte, hogy Dr. Muszka Sándorral nem dolgozott együtt és nem is volt ügyvédjelöltje. „A sajtótájékoztatót tartóknak először tájékozódniuk kellett volna az ügyvédek működéséről, az ügyvédi törvényről és a weboldal tulajdonosáról” – mondta.

Az interneten fellelhető információk alapján a domaint a budapesti székhelyű Intermundia Magyarország Bt. jegyzi, de ez a gyakorlatban nem sokat jelet. A cég fordítással, tolmácsolással és számítástechnikával foglalkozik.

Korábban:

Továbbra is Drazsé-ügy
Ki csinál politikai ügyet a Drazsé-perből?
.