Megnyílt a szombathelyi ParkCenter: Takko, Müller, Players, Kik

2008.11.06. 18:42

Szombathely legújabb bevásárlóközpontja kísértetiesen hasonlít a város másik végén levő Szombathely Centerhez.

Hirdetés

Szombathely legújabb bevásárlóközpontja kísértetiesen hasonlít a város másik végén levő Szombathely Centerhez. Még az üzletek is mutatnak átfedést. A nyitáskor a legnagyobb sikere láthatóan a Kik ruhadiszkontnak volt. A nyolc üzletből jelenleg négynek nincs bérlője, és azt is megtudtuk, Szombathely vásárlóereje 109.

A versenytárshoz képest jóval kisebb a felhajtás csütörtök reggel a Körmendi út és a Szent Gellért utca találkozásánál. Félreértés ne essék, itt is szól a zene, vannak lufis hostessek, kitelepült az egyik kereskedelmi rádió is, csakhogy a helyi nobilitások hiányoznak – mármint fizikálisan – a megnyitóról.

Park Center


Az épület kísértetiesen emlékeztet a már említet Szombathely Centerhez, mi több, a bérlők is mutatnak átfedést, hiszen itt is nyitott üzletet az illatszermulti Müller és a nyomott árú divatáruban utazó Takko.

Mikor mindezt megemlítjük a helyszínen Rugli Tamásnak, a beruházót képviselő K-Mark Kereskedelmi Marketing Iroda Kft. munkatársának, azt a választ kapjuk, hogy most az ilyen jellegű bevásárlóközpontok, úgynevezett „strip mall”-ok mennek mindenhol, a nagy láncok pedig a fizetőképes kereslet alapján döntik el, hogy egy-egy városban hány üzletet célszerű nyitniuk. Kis kulisszatokként megtudjuk, szombathely vásárlóereje 109, ami azt jelenti, valamivel az átlag felett van, de vannak vidéken is jóval magasabb értékekkel bíró helyek. Mikor nevet kérünk, akkor Veszprém az egyik példa, ahol 130-140 a vásárlóerő.

A beruházás mögött a budapesti Centermanagement Invest Hungary beta Kft. áll.

 

Park Center

A ParkCenterben közel 7 000 négyzetméter a bérbe adható terület, ehhez jön még a szomszédos Aldi. És ha már a számoknál tartunk: a parkolók száma közel négyszáz, ami pedig az üzleti kalkulációt illeti, a cég úgy számol, hogy a város 80 ezer lakója mellett még körülbelül 45 ezer ember tartozik a bevásárlóközpont vonzáskörzetébe.

A nyitási öröm mellett azért nem lehet nem észrevenni, hogy a hosszan elnyúló épület csak félig van belakva: négy üzlet még teljesen üres. Rugli Tamás erről azt mondja, hogy a korábban idejönni szándékozók közül többen visszamondták ide telepedést, úgy tűnik, a négy üresen álló bolt közül kettő hamarosan benépesül, és a másik kettőre is folynak tárgyalások. A nevek egyelőre üzleti titkok, de annyit lehet tudni, hogy nagy, ismert láncokról van szó.

A Müllert és a Takkót már korábban bemutattuk olvasóinknak, és most is csak annyit tennénk hozzá, hogy a ParkCenterben levő üzleteik gyakorlatilag ugyanolyanok, mint a korábbiak.

Park Center

A szombathelyiek számára a Players sem ismeretlen, hiszen a Family Centerben már van ilyen. A Park Centerben levő, körülbelül 170 négyzetméteres bolt vezetője, Czika Krisztina lapunknak elmondja, hogy utcai és sportruházatra koncentráló magyar láncról van szó, az ország minden nagyobb településén jelen vannak: összesen 70-80 üzlettel. A Players outletként működik, ahol folyamatos akciók vannak olyan ismert márkáknak, mint az Adidas, a Nike, Fila és a többiek.

Park Center

A nyitónapon a legnagyobb sikere szemmel láthatóan a Kik ruházati diszkontnak van. Ott jártunkkor hatalmas sorok kígyóznak a pénztáraknál. Varga Zsolt területi vezető érdeklődésünkre elmondja, hogy a lánc Ausztriában és Németországban nagyon népszerű, Oberwartban is van, tehát a szombathelyiek többségének nem ismeretlen. Elsősorban ruházattal foglalkoznak, de sok kiegészítő áru is van, karácsonyi ajándékok, játékok, papíráru. A nyomott diszkontárak ellenére nagy választék van a termékekből – mondja Varga Zsolt – akitől azt is megtudjuk, a bolt 675 négyzetméteres.
Korábban:

Megnyílt a Szombathely Center - Vögele, Müller, Intersport és a többiek