
A különleges csokoládé egyik fő összetevője, a tevetej egy Dubai közelében lévő farmról származik, ahol háromezer teve biztosítja a folyamatos utánpótlást. Az alapanyagot tejpor formájában szállítják a Manner bécsi gyárába, ahol még maguk állítják elő az édességeikhez szükséges csokoládét - a kakaóbab pörkölésétől a kakaóvaj sajtolásáig.

A frissítő tengeri szellőről – Al Nassma – elnevezett csokoládékülönlegességet hagyományos tábla illetve teve formába öntik, és visszaviszik Dubaiba. Itt a reptéren, a városban valamint a tevefarm szomszédságában található saját üzletben árulják az ínyencséget. Az arab térségben egyébként szívesen fogyasztják a tevetejet magas c-vitamin és ásványianyag-, valamint alacsony zsírtartalma miatt.
A Magyarországon elsősorban mogyorós ostyájáról ismert bécsi vállalkozásnak egyébként nem ez az első nem tehéntejből készülő terméke. A salzburgi Johann Georg Hochleitner cégének öt éve készít birka- illetve bio-kecsketejből többféle csokoládét. A laktózintoleranciában szenvedők által is fogyasztható édességek egész Európában nagy érdeklődést váltottak ki.
A Walter Hochleitner és Josef Manner alapította HM-Schokolade GmbH, amely a most piacra dobott tevetej-csokoládét is jegyzi, három évig dolgozott a projekt megvalósításán.