Szín-Illat-Forma kiállítás az Írokéz Galériában

2004.04.10. 00:14

Kettős divatbemutatóval, csinos modellekkel és hatalmas érdeklődéssel startolt péntek este az Írokéz Thököly úti kiállítótermében egy rendhagyó bútorkiállítás, amely láthatóan az üzletet és a jó ízlést próbálja kreatív módon összeboronálni. Képes beszámolónk.

Már a megnyitón megjelent – több száz fős - tömeg jelezte, hogy nem hagyományos képzőművészei esemény van készülőben. És valóban. A Szín-Illat-Forma közelebb van a reklámhoz és az üzlethez, mint a művészethez, de annyiban mégis helye van egy leginkább kortárs művészeknek helyet adó galériában, hogy az itt felvonultatott áruk nem tucatáruk és nem is mentesek képzőművészeti és esztétikai vetületektől.

A Szín-Illat-Forma rendezvény egyszerre divatbemutató, kiállítás és vásár. Több – a vizuális kultúrához így vagy úgy kapcsolódó - vállalkozás állt össze, hogy felhívják magukra a figyelmet, s egyben bebizonyítsák, még egy Szombathely nagyságú városban sem reménytelen az alkalmazott művészetekre való kacsintgatás.

Nem is olyan mellékesen jegyezzük meg, hogy a mamutcégekkel szemben a kiskereskedők túlélését jelenheti az egyediség, az összefogás és az intimitás kombinációja. Számunkra leginkább erről szól a Szín-Illat-Forma.

Ne legyünk szemérmesek, nevezzük nevén az érintetteket: az Ekrü divatáru, a NOS Collection, a Bokréta Virágszalon, a Vera Szépségszalon és a Mandala bútoráruház közös akciójáról van szó. A bútorkiállítás az utóbbi nevéhez fűződik. Képeink a péntekesti megnyitón – egy kozmetikai bemutató és egy feng sui teázás között - készültek. A ruhák a szombathelyi Ekrü és a budapesti NOS kínálatából valók.

A bútorkiállítás április 23-ig tekinthető meg a Thököly út 56. alatt, reggel 9.00-től 17.30-ig.

Szín-Illat-Forma


Szín-Illat-Forma


Szín-Illat-Forma


Szín-Illat-Forma


Szín-Illat-Forma


Szín-Illat-Forma


Szín-Illat-Forma


Szín-Illat-Forma


Szín-Illat-Forma

.