Savaria Karnevál (5): A miniszter bort prédikált

2003.08.23. 01:19

Péntek délután kihirdették a különböző kategóriák nyerteseit. A borverseny díjkiosztóján rövid beszédet mondott Dr. Németh Imre mezőgazdasági miniszter.

Savaria Karnevál (5): A miniszter bort prédikált


A városban állomásozó tömegekhez képest mérsékelt érdeklődés kísérte a karnevál alapítvány által meghirdetett versenyek eredményhirdetését, annak ellenére, hogy olyan fontos kérdésre kaphattunk választ, melyik borokat kötelező a hétvégén végigkóstolni.

„A Karnevál bora” díjkiosztójának apropóján Dr. Németh Imre mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter mondott néhány közvetlen és optimista szót a magyar bor jelenéről és jövőjéről, s ő is adta át a fődíjat a Szent György-pince 2000-es olaszrizlingjének (borász: Kiss István), ami 51 más bornál bizonyult jobbnak a zsűri szerint. Baráth Sándor borbíró szerint a karneváli borverseny évről-évre nívósabb, s ha így megy tovább, az ország egyik legtekintélyesebb versenyévé növi ki magát.

A legjobb kirakat kategóriában a Széchenyi utcai Függöny Szalon vitte el a pálmát, míg a jelmezversenyben Szabó Dániel és családja bizonyult a legjobbnak.

Érdeklődve vártuk „A Karnevál legjobb étterme” díj kiosztóját, de a rendezők ebben a kategóriában nem adtak ki díjat. Annyit sikerült kideríteni, nem rajtuk múlt a dolog a sikere.

A versenyt így is csak kapkodva sikerült befejezni, mert a városköszöntő felvonulás a színpad előtt masírozott el, a jó nép pedig, mi tagadás, ez utóbbit részesítette előnyben, még akkor is, ha ez csak afféle demo-verziója volt a holnapi nagy menetelésnek.

Képgaléria: Savaria Karnevál 2003
.