A MAB rábólintott a szombathelyi mérnökképzésre: innét lesz izgalmas

2014.07.04. 17:05

„Óriási a jelentősége” – értékelte a döntést lapunknak Molnár Miklós alpolgármester.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) pénteki ülésén zöld utat adott SEK mérnökképzésének.  „Óriási a jelentősége” – értékelte a döntést Molnár Miklós alpolgármester.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB)  honlapjának „gyorslista” menüpontja hivatalosan is megesősítette lapunk információit: a július 4-i plénumülés szakos ügyekre vonatkozó határozatai között az olvasható, hogy támogatják a Nyugat-Magyarországi Egyetem gépészmérnöki szakának indítását.

NyME-SEK

Molnár Miklós gazdaságért felelős szombathelyi alpolgármestert - aki szabadságát éppen a horvát tengerparton tölti - sikerült elérnünk telefonon.

„Óriási a jelentősége” – kommentálta a hírt a politikus, aki figyelemmel kísérte az eseményeket, ami nem meglepő, hiszen a szombathelyi mérnökképzés egyik motorja.

Az alpolgármester szerint az előkészítésbe fektetett munka mellett a pozitív döntés annak a gazdasági növekedésnek is köszönhető, amely az utóbbi években tapasztalható Szombathelyen és környéken, és amely várhatóan folytatódig a jövőben is, beleértve a kutatás-fejlesztés további erősödését is.

Jelentősége lehet annak is, hogy Palkovics László lett az új felsőoktatásért felelős államtitkár, aki ismeri járműipart és ismeri a szombathelyi körülményeket – mondta Molnár Miklós.

Arra a kérdésünkre, hogy mindez azt jelenti-e, hogy most már biztosan indul a szombathelyi mérnökképzés, azt a választ kaptuk, hogy „most kezdődik a munka”.

A szak elindítható, a marketingmunka ősszel elkezdődik, illetve mindaz, amely azt biztosítja, hogy minél több mérnökhallgató kezdhesse meg a tanulmányokat. Az oktatók részben már megvannak, részben továbbiakat is keresnek majd.

Molnár Miklós a szombathelyi járműipari konferencián

Molnár Miklós a szombathelyi járműipari konferencián

Anyagi okok sem jöhetnek már közbe, a labda mostantól kezdve Szombathely térfelén pattog – tudtuk meg.

„A lehetőséget kértük, és azt most megkaptuk” – foglalta össze a helyzetet Molnár Miklós, aki szerint a mérnökképzés elindítása Szombathely következő 15-20 évét alapjaiban határozza meg.

.