Az Óbudai Egyetem részeként működik az NYME Geoinformatikai Kara

2014.07.04. 20:56

Nem akartak Sopronba költözni, inkább kiváltak.

Július 1-től az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának részeként Székesfehérváron folytatja tovább tevékenységét a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara, miután egyesült az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központjával.

Az NYME tavaly májusban döntött arról, hogy anyagi nehézségei miatt Sopronba költözteti a több, mint ötven éve Székesfehérváron működő kart, ám ezt a város vezetése, a kormány, a hallgatók és a kar munkatársai sem akarták.

Az új kar létrejöttével „megtörtént az első lépés a kormány és Székesfehérvár közös törekvésének megvalósítása felé: a városban a műszaki felsőoktatás önálló kar keretében biztosítja azt a szellemi és infrastrukturális hátteret, amely a Székesfehérváron és a régióban megtelepedett vállalatok versenyképességének, foglalkoztatási, műszaki kutatási és fejlesztési igényeinek hosszú távú kielégítéséhez szükséges” – olvasható az intézmény honlapján.

Az Óbudai Egyetem így immár hat, amíg a Nyugat-magyarországi Egyetem a korábbi tíz helyett nyolc karral dolgozik tovább. (Mint ismeretes, az NYME három szombathelyi kara közül mára csak kettő maradt a bölcsészettudományi, valamint művészeti, nevelés- és sporttudományi karok egyesülése következtében.)

.