Hirdetés

Televíziók ingyen elvihetők! Ki fogja őket elvinni és mikor?

2016.04.18

Olvasói levél.

Hirdetés

Televíziók ingyen elvihetők! Ki fogja őket elvinni és mikor? Az évenkénti lomtalanítás megmutatja: minden rendelet csak annyit ér, amennyit betartanak belőle - írja fotókkal illusztrált hétfői levelében olvasónk, Horváth Gábor. 

A Szomhull közzéteszi a megyei napilap hasábjain és az internetes média felületein az időpontokat és további tájékoztatást nyújt a kihelyezhető lomokról.

Ráadásként két időpontban lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez Szombathelyen, amely során a lakosság ingyen leadhatja háztartásában összegyűlt e-hulladékát.

A lakosság ezt nem akarja tudomásul venni, így kikerülnek az elektromos berendezések a szombati lomtalanítási napokon. A Szomhull nem szállítja el (az e-hulladékot). Minden évben Szombathely közterületein kint maradnak elektromos berendezések.

A Domonkos utca sarkán öt napja kettő televízió várja sorsát. Lehet botlókő-avatásra várnak? A kórházba igyekvő emberek sérüléseket szenvedhetnek ezektől a tárgyaktól.

Tegnap reggel a Szova Zrt munkatársai, a járdaszegélyek mellett felhalmozódott csaritot lapátolták az ügyeleti autóra és reggeli tornát végeztek. Látták a két árválkodó készüléket, de nem szállították el végső nyughelyükre őket.

Tavaly az Uránia udvarban egy televízió több, mint egy hónapig árválkodott a járda mellett.

Szombathely polgárai nem tartják be a lomtalanítás rendjét és Szova Zrt sem áll a helyzet magaslatán.

A Domonkos utcán kívül a Deák Ferenc utcában is várja gazdáját 1db tv + 1db hűtő és 1db gumiköpeny.

A tisztaság megőrzése ne csak a „Te szedd" napokon legyen prioritás, hanem minden nap! 

A leírt esemény hét napja történt. A lomtalanítás ezen a környéken kilenc napja. Most is ott vannak a tv-k.