A Szabadnép utca végén fogyott el a damil

2015.06.03. 14:31

Ki a felelős az alvállalkozásba kiadott munka minőségéért?

Szombathelyen mostanában nagyon sokan azon a véleményen vannak, hogy a parkok, a közterületek gondozásáért, tisztántartásáért felelős szervezetek akadozva tudnak megfelelni az elvárásoknak.

A Szabadnép utca végén fogyott el a damil

Időszerű lenne, ha az ok kiderítésére hivatott városvezetés végre érdemben foglalkozna az üggyel. Visszatérő gond az elégtelen színvonalú fűnyesés és az utána ott hagyott fű, szemét. Herényben a Szabadnép utca végén június elsején egy alvállalkozás emberei is vágták, vagy inkább próbálkoztak közterületen lenyesni a füvet.

A Szabadnép utca végén fogyott el a damil

Az ott élők véleménye szerint egy biztos, hogy az akcióba hiba csúszott. Az adott szakaszon, az árokparton részlegesen lenyesett fű egy része bekerült az árokban pangó vízbe. A sorház lakói már többször is jelezték az illetékesek felé, hogy az árok akadozva vezeti el a csapadékvizet.

A Szabadnép utca végén fogyott el a damil

Ennek oka, hogy az Arborétum, illetve a Gyöngyös patak irányába vezető több száz méter hosszú árok karbantartásának színvonala elégtelen, a méteres gaz és iszap megakadályozza a csapadékvíz elfolyását. Különösen nyáridőben rettenetes szagot áraszt a pangó víz, otthont nyújt a szúnyogok gyors szaporodásához.

A Szabadnép utca végén fogyott el a damil

A helyszínen nem sikerült az alvállalkozás dolgozóinak eldöntenie, hogy kinek lenne a kötelessége a több száz méter hosszú árokpart fűnyesésének elvégzése, ezért összepakoltak és távoztak. A fű és a gond azonban ott maradt az ott élő embereknek.

Fotók és írás: György István Péter

.