Öngyulladás végzett egy férfival

2011.09.23. 17:26

Öngyulladás végzett egy férfival Írországban: a 76 éves nyugdíjas magától gyulladt ki - erre jutottak a halottkémek nem kis döbbenetükre.

Bár a világon több száz öngyulladásos halálesetet jegyeztek fel az utóbbi 300 évben, csak néhányat tudtak megítélni helyesen halottkémek, illetve szakértők. Írországban felehetően még soha nem történt ilyen halál.

A szerencsétlenül járt Michael Fahertyt otthonának nappali szobájában arccal a földön fekve találták. Teste teljesen összeégett, ám a házban semmi kár nem esett - csupán a padló pörkölődött meg a holttest alatt, továbbá a mennyezet lett kormos felette. A halottkémek szerint teljesen kizárható, hogy a ház gyulladt volna ki és végzett a férfival. Bár a kandallóban tűz lobogott, a helyszínelők szerint biztos, hogy nem attól kapott lángra Faherty, és bűncselekmény sem történt.

"Hogy pontosan mi okozhatta a férfi öngyulladását, arra nincs magyarázat" - idézte Kieran McLoughlin ügyész halottkémet a The Daily Telegraph című brit lap.

Öngyulladás akkor történik, ha valami - ez esetben egy ember - lángra lobban belső kémiai folyamatok miatt, külső hőforrás pedig egyáltalán nem játszik szerepet a jelenségben.

.