Óvodákban ültetett fákat az Örökzöld Kertészet a Föld napján

2016.04.22. 18:00

Két óvoda két-két fát kapott.

A Föld napján két szombathelyi óvodában jártak az Örökzöld Kertészet munkatársai. Először a Weöres Sándor Óvodában, majd a Szürcsapó Óvodában ültettek el egy-egy almafát és egy-egy körtefát a szombathelyi média és az óvodások segítségével.

Az Örökzöld Kertészet kereskedelmi vezetője, Horváthné Kocsis Henrietta elmondta, hogy mindkét gyümölcsfa őszi érésű, így a nyári szünidőről visszatérő gyerekeknek lehetőségük lesz a gyümölcsök beérését figyelemmel kísérni.

Fontos, hogy a gyermekek már az óvodás korban megismerkedjenek a kertészkedés alapjaival, tudják "mi fán terem" az alma vagy a körte.

A szülőknek is nagy a felelősségük, hiszen nem mindegy, mi kerül a családi asztalra - tette hozzá a kereskedelmi vezető. A magunk termesztette gyümölcs, mely a mi éghajlatunkon termett és hazai földben, az sokkal egészségesebb, mint a távoli országokból érkezett, ismeretlen vegyszerekkel kezelt gyümölcsök.

A gyermekek az óvónők irányításával gondozzák majd a fákat és figyelemmel kísérhetik azok növekedését. Kitartásuknak, türelmüknek rövidesen meglesz a gyümölcse. Remélhetőleg felnőttként is lesz majd saját gyümölcsöskertük.

Örökzöld Kertészet

A Rumi út és a körgyűrű lámpás kereszteződésénél

Nyitva tartás: hétfő - szombat: 8.00 - 18.00

Május 1-jén, vasárnap: 8.00 - 16.00

Telefon: +36 70 / 6363-603

Fax: +36 94 / 322 631

Weblap: orokzold.hu

E-mail: szombathely@orokzold.hu

.