Hirdetés

195 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

2014.12.04. 10:35

Hirdetés

Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országszerte közel 140 városban, 257 helyszínen zajló hétvégi tartósélelmiszer gyűjtése. A kétnapos akció során összesen mintegy 195 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 3500 önkéntes, ez a szám pedig 55 tonnával meghaladja a 2013-as értéket.

Az akció fontosságát hazai hírességek is felismerték, így Jakupcsek Gabriella, Nagy Ervin, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra is hozzájárult a CIB Bank főtámogatásával megvalósult kezdeményezés sikeréhez. Az adományokból az Élelmiszerbank közel 30 000 csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családoknak.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2014-es karácsonyi élelmiszer gyűjtése során november 28-án és 29-én a 257 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók összesen 195 tonna tartós élelmiszert ajánlottak fel a rászorulók számára, amely 55 tonnával meghaladja a tavalyi értéket.

A Tesco, az Auchan, a METRO és a Penny Market áruházakban a szervezet körülbelül 3500 önkéntese, köztük az akció fő támogatójának, a CIB Banknak mintegy 400 munkatársa segítette az adományok összegyűjtését. Idén közel 30 000 ezer csomagot állítanak össze az Élelmiszerbank munkatársai az élelmiszerüzletekben átadott adományokból.

A jótékonysági gyűjtés jelentőségét hazai hírességek is felismerték: idén Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra mellett Nagy Ervin is csatlakozott a kezdeményezéshez. Hazai sztárjaink az olyan alapvető élelmiszerek mellett, mint a tészta, a rizs vagy a cukor, édességgel is kedveskedtek a rászoruló családoknak.

A lakosság adományait – amelynek nagy része tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, továbbá az ünnepek közeledtével szaloncukor és édesség – helyi karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő családokhoz juttatja el az Élelmiszerbank.

„Nagyon örülünk, hogy az idei évben még többen támogatták a rászorulókat adományaikkal és hozzájárultak ahhoz, hogy az akció ilyen szép eredménnyel záruljon. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden vásárlónak, aki segített adományával, illetve támogatónknak, önkénteseinknek és partnereinknek, továbbá a médiának, akik lehetővé tették a gyűjtés megszervezését, népszerűsítését.” – értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Szombathelyen a Metro áruházban a Magyar Élelmiszerbank  Egyesület akciója keretében a SAVARIA REHAB-TEAM Kft. munkatársai 1070 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek. Az összegyűjtött élelmiszer Karácsonyra kerül kiosztásra a hajléktalan szálló, illetve a kiléptető lakások lakói között.

.