Egyre népszerűbb a magyarok körében is a PayPass kártya

2014.08.13. 14:32

Egyre népszerűbb a magyarok körében is a PayPass kártya

Egy év alatt közel négyszeresére nőtt az egyérintéses fizetés, azaz a PayPass bankkártya használata, ennek ellenére azonban az EU átlagához mérve az elektronikus fizetések száma továbbra is alacsony – írja a vg.hu.

A lap értesülései szerint egy év alatt több mint 300 százalékkal nőtt Magyarországon az egyérintéses bankkártyát aktívan használók száma a MasterCard legújabb adatai szerint, ami azt is kiderítette, hogy 2014 második negyedévében az összes MasterCard és Maestro kártyával történő fizetés 15 százaléka az úgynevezett PayPass bakkártyával történt.

A PayPass kártyák használatának 84 százalékánál alacsonyabb, ötezer forint körüli összegeket fizettek, amiből arra lehet következtetni, hogy ez az egyérintéses fizetési módszer alkalmas lehet a készpénzhasználat felváltására. 

Magyarországon összesen 15 pénzintézet bocsájt ki PayPass bankkártyát, amellyel közel 90 ezer elfogadóterminálnál lehetett fizetni 2014-ben a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi felmérése szerint.

Az egyérintéses fizetés népszerűsége ellenére azonban Magyarországon az elektronikus fizetések aránya az EU átlagához mérve meglepően alacsony. Holott az MNB adatai szerint a számlákra utalt rendszeres jövedelmek lehetővé tennék az elektronikus úton történő fizetéseket.

Az eredeti cikk a vg.hu-n olvasható.

.