Extrém hideg már nem lesz, de sűrű köd sokfelé várható

2017.01.23. 18:51

Extrém hideg miatt már nem, de az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: éjjel a tartósabban derült, hóval borított tájakon (főként az Alföld, az Északi-középhegység térsége) alakulhat mínusz 15 Celsius-fok körül a hőmérséklet. Másutt mínusz 10 és mínusz 5 fok között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet.

 Illusztráció - szmog Miskolcon 2017. január 23-án. MTI Fotó: Vajda János

A Dunántúlon inkább már csak helyenként lehetnek sűrű ködfoltok. A Dunától keletre viszont a derült vagy gyengén felhős tájakon többfelé képződik sűrű köd, amely az éjszaka második felétől fokozatosan ritkulhat. Kedden napközben és este a síkvidéken többnyire már csak kisebb körzetekben lehet sűrű köd. A borult, ködös tájakon ónos szitálás, illetve hószállingózás nem zárható ki. Az ipari létesítmények közelében úgynevezett ipari havazás is valószínű.

A tartós, sűrű köd veszélye miatt Budapestre, Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adta ki a figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint kedden napközben a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon élénkülhet meg az északi szél. A nappali maximumok mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakulnak.

.