A szabadban töltené a hétvégét? Kattintson!

2017.03.02. 16:53

Melegszik az idő az első tavaszi hétvégén, napközben 15-20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók. Emellett továbbra is többfelé szeles lesz az idő, de sok lesz a napsütés is, a hétvége második felében várható egyre többfelé csapadék - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 Illusztráció. Fekete kökörcsin (Pulsatilla pratensis subspecies nigricans) a Boszorkánykő (Kis-Salgó) sziklái között, Salgótarján közelében 2017. március 2-án. A Magyarországon védett növény természetvédelmi értéke tízezer forint. MTI Fotó: Komka Péter

Pénteken általában napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A Kisalföldön erősödhet meg a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul, de az Északi-középhegység északi felén ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 10-16 fok között várható.

Szombaton többnyire napos lesz az idő, de helyenként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Napközben csapadék nem várható, de éjszaka helyenként már lehet kisebb eső. A szél erős lesz, a Dunántúl északi felén viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban általában 2-7 fok lehet, de az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb is lehet. Napközben 14-20 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is több helyen megerősödik a szél. A nap első felében elszórtan valószínű kisebb csapadék, délután, este már egyre többfelé várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet 4-9 fok között valószínű. A nappali maximumok nagyrészt 13-17 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

.