Európához tartozunk! - A Momentum Mozgalom tüntetése Budapesten

2017.05.01. 19:09

Európához tartozunk! - jelmondattal demonstrált a Momentum Mozgalom Budapesten. A Momentum Mozgalom indul a 2018-as országgyűlési választáson.

Európához tartozunk! - A Momentum Mozgalom tüntetése Budapesten 
MTI Fotó: Marjai János

Európához tartozunk! - jelmondattal demonstrált a Momentum Mozgalom Budapesten május 1-jén.

    A tüntetés a Szabadság térről indult, a demonstrálók megtöltötték a teret. Többen transzparenssel érkeztek, egyiken a "Korrupciómentes Magyarországot!", egy másikon a "Hazugságban élünk" feliratot lehetett olvasni.

    A rendezvény elején Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom szóvivője azt mondta: egyre fogy a szabadság. A téren nem kellene szovjet emlékműnek állnia - hangsúlyozta. Nem engednek az orosz nyomásnak, Magyarország Európához tartozik - tette hozzá.

    A résztvevők a Szabadság térről az Andrássy úton keresztül a Hősök terére vonultak. A tömeg az Örömóda hangjaira indult el. A menet elején egy nagy nemzeti színű, egy európai uniós, valamint egy momentumos zászlót vittek.

Európához tartozunk! - A Momentum Mozgalom tüntetése Budapesten 
MTI Fotó: Balogh Zoltán


 Az esemény Facebook-oldalán úgy fogalmazott: azokat hívják tüntetni, akik úgy érzik, a magyarok Európához, és nem Moszkvához tartoznak.
 


 "Oroszország közelebb van, mint hinnénk. Orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül"

írták az esemény Facebook-oldalán.

Európához tartozunk! - A Momentum Mozgalom tüntetése Budapesten 2017. május 1-jén
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke beszédet mond a Momentum Mozgalom Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstrációján a fővárosi Hősök terén 2017. május 1-jén
MTI fotó: Marjai János

A Momentum Mozgalom indul a 2018-as országgyűlési választáson - jelentette be a párt elnöke az általuk szervezett hétfő esti budapesti demonstráción, amelynek résztvevői az Európához tartozás mellett álltak ki.

    Fekete-Győr András azt is közölte: október 15-én mutatják be programjukat. Azt is mondta, hogy a következő egy évben mindent megtesznek azért, hogy "lebontsák a félelem rendszerét".
    Arra hívta fel a demonstráció résztvevőit, hogy a szervezet által a demonstráción kiosztott matricákkal "javítsák ki" a városban "a kormánypropaganda" plakátjait.
 

.