Ezek a vállalkozások számíthatnak ellenőrzésre június 26-ától

2017.06.25. 14:57

Sopronban a VOLT fesztivál ideje alatt a pékségeket, élelmiszerboltokat a Balaton-körül a fagyisokat, vendéglátósokat ellenőrzik; de itt a teljes lista, hogy még hol és milyen vállalkozásokat ellenőriznek a NAV-osok.

pixabay.com

Békés megye

Június 26-a és 30-a között várható helyszíni ellenőrzések Békés megyében

2017. június 26-30. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban békéscsabai vendéglátó egységeknél, ezen belül is a főként fagylaltozókat üzemeltetőknél végeznek ellenőrzéseket. A revizorok és pénzügyőrök többek között a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek üzemeltetésére vonatkozó szabályok betartását ellenőrzik.
 

Csongrád megye
Fokozott ellenőrzések Csongrád megyében 2017. június 21-től július 07-ig

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. június 21. és 2017. július 07. között fokozottan ellenőrzik a megyei strandok területén működő vállalkozásokat. Kiemelten vizsgálják a bizonylat kiállítást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentésének szabályszerűségét.

Győr-Moson-Sopron megye

Fokozott ellenőrzések Sopronban június 26-tól július 2-ig

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 26-tól július 2-ig, a VOLT Fesztivál ideje alatt fokozottan ellenőrzik Sopronban a pékségeket, vendéglátó egységeket és élelmiszerüzleteket, hogy adnak-e nyugtát és bejelentik-e alkalmazottaikat.

Hajdú-Bihar megye

Operatív ellenőrzések helyszínei Hajdú-Bihar megyében a 26. héten

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy nyugta-, számlaadási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget. 

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A 2017/26. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

  • június 26. hétfő:         Hajdúszoboszló
  • június 27. kedd:         Hajdúszoboszló
  • június 28. szerda:       Debrecen
  • június 29. csütörtök:   Debrecen
  • június 30. péntek:       Debrecen 

A NAV munkatársai az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, különös tekintettel a zöldség-gyümölcs kiskereskedelmi tevékenységet folytatókra. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére.

Heves megye

2017. 26. hetében várható operatív ellenőrzések Heves megyében

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 26. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

  • június 26. (hétfő): Heves
  • június 27. (kedd): Mátraszentimre
  • június 28. (szerda): Hatvan
  • június 29. (csütörtök): Gyöngyös
  • június 30. (péntek): Eger

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.