Ezek a vállalkozások számíthatnak ellenőrzésre június 26-ától

2017.06.25. 14:57

pixabay.com

Nógrád megye

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 26. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 26. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 26. (hétfő): Rétság és környéke
  • június 27. (kedd): Bátonyterenye, Pásztó, Jobbágyi és környéke
  • június 28. (szerda): Szécsény és környéke
  • június 29. (csütörtök): Karancsság
  • június 30. (péntek): Salgótarján, Bánk

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A héten kiemelt tevékenységi körként az ital-kiskereskedelmi (kocsmai) tevékenységet folytató adózókat vonják vizsgálat alá az adóellenőrök.

A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.


Somogy megye

Előszezoni ellenőrzési akció - Balaton

2017. június 19-től kezdi meg két hetes akció-sorozatát a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Az ellenőrzések a nyári szezonra való felkészülésnek is tekinthetőek, mivel ugyanezen tevékenységek a júliusi-augusztusi vizsgálatok során is kiemelt figyelmet kapnak.

Az ellenőrzések kiterjednek az egyre nagyobb forgalmat bonyolító fagylaltozókra, ahol a bizonylat kiállításán felül az alkalmazottak bejelentése és az alapanyagok eredete is a vizsgálatok tárgyát képezik. Ezen felül kockázatelemzés alapján a viszonylag kevés bizonylatot kiállító fagyisok forgalomszámlálásokra is számíthatnak.

Emellett ellenőrzések zajlanak az élénkülő forgalomra való tekintettel a

  • taxisoknál és a
  • szálláshely szolgáltatóknál is.

Esetükben próbaszolgáltatások igénybevételével zajlanak a vizsgálatok.

Az akció a nyári főszezon alatt több alkalommal megismétlésre kerül az idegenforgalmilag frekventált helyeken, ezen belül is kiemelten a Balaton-parti településeken.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/26. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

  • június 26. (hétfő): Nyíregyháza, Kisvárda
  • június 27. (kedd): Újfehértó, Érpatak
  • június 28. (szerda): Csenger, Pátyod
  • június 29. (csütörtök): Nyírbátor, Nyírvasvári
  • június 30. (péntek): Újfehértó

 

Tolna megye

Szezonális terméket árusítók fokozott ellenőrzése

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniusban kiemelten ellenőrzik a szezonális gyümölcsöt és zöldséget, valamint a fagylaltot árusítókat. Elsősorban piacokon, közterületeken a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatást és az árukészlet eredetét vizsgálják, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek.

 

.